Filtrovanie a úprava – výzvy a riešenia

Filtrovanie, úprava a predbežné balenie

Dve hlavné technológie na konečnú filtráciu piva sú kremelina a prietoková membránová filtrácia. Medzi výzvy, ktorým čelia pivovary, patrí napríklad kazenie, upchávanie a nakladanie s odpadom. 

Rastie výroba diferencovaných produktov, od nealkoholických a silných pív až po aromatické deriváty. Naše portfólio modulov na miešanie, sýtenie a dealkoholizovanie poskytuje efektívne spôsoby spoľahlivej a flexibilnej výroby nových a jedinečných produktov pre vašich súčasných aj budúcich zákazníkov.

Pred balením sa pasterizáciou alebo sterilnou filtráciou odstránia všetky mikroorganizmy, aby sa zvýšila trvanlivosť, chuť a bezpečnosť výrobku. Ponúkame riešenia efektívnej a udržateľnejšej realizácie. 

.

Filtrácia piva

Výzva

  • Zanášanie filtra kremelinou počas filtrácie
  • Vysoká spotreba kremeliny
  • Krátke filtračné cykly na prietokových filtroch

Výsledok

  • Stabilný a nízky obsah pevných látok na výstupe zo separátora
  • Odstránenie pevných látok odstreďovaním znižuje celkovú spotrebu kremeliny a znižuje zaťaženie počas filtrácie
  • Minimalizuje mikronizáciu pevných častíc v pive, čím znižuje zanášanie filtra a umožňuje dlhšie filtračné cykly

Výzva

  • Krátka trvanlivosť produktu
  • Opätovná infekcia

Výsledok

  • Úplné odstránenie mikroorganizmov

Výzva

  • Oxidácia počas filtrácie

Výsledok

  • Odvzdušnená voda v prepravných vedeniach medzi varmi zabraňuje oxidácii

Výzva

  • Vysoké náklady na odpadové hospodárstvo

Výsledok

  • Jednoduchšie nakladanie s kremelinovým odpadom s odstránením tekutiny, vďaka čomu je odpad suchší a ľahší
.

Miešanie, dávkovanie a sýtenie

Výzva

  • Zabezpečenie súladu piva so špecifikáciou

Výsledok

  • Zaistená presnosť pri miešaní, dávkovaní a sýtení
.

Odstraňovanie alkoholu

Výzva

  • Potreba vyrábať pivo s nízkym obsahom alkoholu 

Riešenie

Výsledok

  • Žiadny tepelný vplyv na produkt
  • Výroba piva s nízkym obsahom alkoholu (< 0,5 % obj.)

Výzva

  • Potreba vyrábať nealkoholické pivo

Riešenie

Riešenie

  • Výroba nealkoholického piva (< 0,05 % obj.)
  • Konzistentnosť výstupu
  • Odlúčený alkohol sa môže opätovne použiť ako prísada v iných oblastiach využitia

Spracovanie

. .

Výzva

  • Zachovanie požadovanej trvanlivosti a riziko opätovnej infekcie 
  • Vysoká spotreba energie

Výzva

  • Eliminácia mikroorganizmov v pive
  • Zvýšená trvanlivosť produktu
  • S technológiou Flexitherm sa dosahuje až 95 % využitie energie a zníženie prevádzkových nákladov (až o 80 %) v porovnaní s tradičným tunelovým pasterizátorom
  • S modulom na sterilnú filtráciu piva studený proces vyžaduje minimálne množstvo energie
.

Získať cenovú ponuku

O aké použitie máte záujem? *
Chcete dostávať informácie o webinároch na požiadanie, pozvánky na budúce podujatia a novinky o produktoch a službách?

Tieto informácie sa ukladajú a spracúvajú v súlade s našimi zásadami ochrany osobných údajov.