Alfa Laval - Filtering and treatment

Filtrácia a úprava – výzvy a riešenia

Filtrácia, úprava a predbežné balenie

Dve hlavné technológie filtrácie konečného piva sú diatomitová filtrácia a membránová filtrácia s priečnym prietokom. Medzi výzvy, ktorým čelia pivovarníci, patria znehodnotenie, upchanie a odpadové hospodárstvo. 

Narastá výroba diferencovaných produktov, od nealkoholických a silných pív až po deriváty s aromatizovanou prísadou. Naše portfólio zmiešavacích, karbonizačných a dealkoholizačných modulov poskytuje efektívne spôsoby, ako spoľahlivo a flexibilne vyrábať nové a jedinečné produkty pre vašich súčasných a budúcich zákazníkov.

Pred balením eliminuje pasterizácia alebo sterilná filtrácia akékoľvek mikroorganizmy na zlepšenie trvanlivosti, chuti produktu a bezpečnosti. Ponúkame riešenia, ktoré to robia efektívnejšie a udržateľnejším spôsobom. 

.

Filtrácia piva

Výzva

  • Upchanie diatomitového filtra počas filtrácie
  • Vysoká spotreba diatomitu
  • Krátke filtračné cykly filtrov s priečnym prietokom

Výsledok

  • Stabilný a nízky obsah pevných látok na výstupe separátora
  • Odstraňovanie pevných látok odstreďovaním znižuje celkovú spotrebu diatomitu a zaťaženie počas filtrácie
  • Minimalizácia častíc v pive, menšie upchávanie filtrov a umožnenie dlhších filtračných cyklov

Výzva

  • Krátka trvanlivosť produktov
  • Opakovaná infekcia

Výsledok

  • Úplné odstránenie mikroorganizmov

Výzva

  • Oxidácia počas filtrácie

Výsledok

  • Odkysličená voda v prenosových potrubiach medzi jednotlivými várkami zabraňuje oxidácii

Výzva

  • Vysoké náklady na odpadové hospodárstvo

Výsledok

  • Jednoduchšie nakladanie s odpadovým diatomitom, z ktorého bola odstránená kvapalina, vďaka čomu je suchší a ľahší
.

Zmiešanie, dávkovanie a karbonizácia

Výzva

  • Získanie piva v rámci špecifikácie

Výsledok

  • Zaručená presnosť pri zmiešavaní, dávkovaní a karbonizácii
.

Odstránenie alkoholu

Výzva

  • Potreba výroby nízkoalkoholického piva 

Riešenie

Výsledok

  • Žiadny tepelný vplyv na výrobok
  • Výroba nízkoalkoholického piva (< 0,5 % obj./obj.)

Výzva

  • Potreba výroby nealkoholického piva

Riešenie

Riešenie

  • Výroba nealkoholického piva (< 0,05 % obj./obj.)
  • Konzistencia výstupu
  • Odstránený alkohol sa môže opäť použiť ako prísada v iných aplikáciách

Úprava

. .

Výzva

  • Zachovanie požadovanej trvanlivosti a riziko opakovanej infekcie 
  • Vysoká spotreba energie

Výzva

  • Likvidácia mikroorganizmov v pive
  • Dlhšia trvanlivosť produktov
  • V porovnaní s tradičným tunelovým pasterizátorom umožňuje Flexitherm obnoviť až 95 % energie a znížiť prevádzkové náklady (až o 80 %)
  • Vďaka modulu na sterilnú filtráciu piva vyžaduje studený proces minimálne množstvo energie
.

Dovoľte, aby sme vám pomohli

Tieto informácie sa ukladajú a spracúvajú v súlade s našimi zásadami ochrany osobných údajov.