Filtrovanie a úprava piva – výzvy a riešenia

.

Filtrácia piva

Kremelina alebo krížová filtrácia sú bežné filtračné procesy na odstránenie takmer všetkých kvasiniek a iných nežiaducich látok, ktoré môžu pokaziť vaše pivo.

Beer filtration 640x360

Výzva

  • Oxidácia počas filtrácie piva

Riešenia

Výsledok

  • Odvzdušnená voda zabraňuje zachytávaniu kyslíka počas filtrácie, čím pomáha zachovať kvalitu piva
  • Separátory pomáhajú znížiť frekvenciu lokálneho čistenia CIP a používanie spotrebného materiálu
.

Miešanie plynu, úprava alkoholu, aditíva

Oxid uhličitý je prirodzenou súčasťou pivovarníckeho procesu a je dôležité zabezpečiť jeho koncentráciu na optimálnej úrovni pre dokonalú štruktúru a chuť piva.

cerveza industria ALfa Laval

Výzvy

  • Nízka koncentrácia CO2 vo fermentore 
  • Potreba rôznych koncentrácií CO2 v konečných produktoch 
  • Pomalé a nepresné zariadenia

Výsledok

  • Presné vnútorné vstrekovanie CO2
  • Vyrovnávanie koncentrácie CO2 na požiadanie
  • Možnosť uloženia individuálnych nastavení pre recepty
  • Vstrekovanie N2 na požiadanie (pre husté krémové pivo)
  • Úprava obsahu alkoholu/látok pomocou odvzdušnenej vody
.

Miešanie v nádržiach na svetlé pivo

Miešanie v nádržiach na svetlé pivo (BBT) je potrebné na dávkovanie a homogenizáciu alebo keď chcete vytvoriť produkty, ako sú Shandy alebo Radler.

Soft drink production 640x360

Výzva

  • Opätovné kvasenie vo fľaši (pri dávkovaní kvasiniek a cukru pred úpravou vo fľaši)

Výsledok

  • Rýchle miešanie pri aktívnej homogenizácii v nádrži
  • Mobilná jednotka (možno ju presúvať medzi nádržami)
.

Varné zariadenie na odstraňovanie alkoholu

Odhaduje sa, že do roku 2020 bude až 20 % všetkého predaného piva patriť do kategórie zdravého piva, tzn. s odstráneným obsahom alkoholu. Je to oblasť, ktorou sa musia zaoberať všetky pivovary, ktoré spotrebiteľom ponúkajú nové produkty.

Botellas de cerveza

Výzva

  • Potreba osloviť trh s produktmi s nízkym obsahom alkoholu

Výsledok

  • Zníženie škodlivého tepelného vplyvu
  • Minimálna strata chuti
  • Výroba vody reverznou osmózou (RO)
  • Jednoduchý proces zapojenia

  

Výsledok

  • Efektívna a šetrná výroba piva s plnou chuťou v jednom procese
  • Jednoduché rozšírenie prevádzky o varenie nealkoholického piva bez potreby veľkých kapitálových investícií
.

Pasterizácia remeselného piva

Pasterizácia (tzn. vysoká teplota) je klasická metóda na zničenie mikroorganizmov v poslednom kroku pred balením piva.

Beer and cider production 640x360

Výzvy

  • Mikrobiologická nestabilita
  • Zachytávanie kyslíka počas prenosu/procesu

Výsledok

  • Všetky mikroorganizmy sú zničené
  • Reguluje a pasterizuje premenlivé prietoky
  • Žiadny rozpad CO2 počas fázy vysokej teploty
  • Hygienický a kompaktný systém
  • Možnosť uloženia individuálnych receptúr
.

Sterilná filtrácia

Mnohé pivovary si v súčasnosti vyberajú sterilnú filtráciu ako alternatívu k pasterizácii, pretože umožňuje odstrániť nežiaduce mikroorganizmy pred plnením piva do fliaš alebo sudov.

Boston Beer case 640x360

Výzvy

  • Mikroorganizmy môžu ovplyvniť kvalitu a chuť piva
  • Tepelná úprava môže spôsobiť degradáciu

Výsledok

  • 100 % zachovanie baktérií bez tepelnej degradácie
  • Žiadny vplyv na chuť vášho produktu
  • Nízka úroveň viazania kyslíka na začiatku procesu a takmer nulové výrobné straty.

Získať cenovú ponuku

O aké použitie máte záujem? *
Chcete dostávať informácie o webinároch na požiadanie, pozvánky na budúce podujatia a novinky o produktoch a službách?

Tieto informácie sa ukladajú a spracúvajú v súlade s našimi zásadami ochrany osobných údajov.