Pivovar – výzvy a riešenia

.

Príprava mladiny

Pomalá výroba mladiny, vysoká spotreba energie, strata ingrediencií, vysoká spotreba vody a kazenie patria k problémom pri výrobe a fermentácii mladiny. Sú to bežné problémy, pre ktoré máme mimoriadne riešenia na zvýšenie výkonu pivovaru.

Industrial equipment for brewhouse efficiency 640x360

Výzva

  • Oxidácia počas zaparovania a riziko zvetrania

Výsledok

  • Zvýšenie výťažku vytlačením všetkých línií piva odvzdušnenou vodou
  • Zlepšenie stability chuti a trvanlivosti piva
.

Vírenie

Separácia kalov, peletovaného alebo celého chmeľu od mladiny.

Carlsberg Northampton case 640x360

Výzva

  • Straty mladiny a značný pivný odpad
  • Vysoký prenos pevných častíc do chladiča mladiny môže spôsobiť zanesenie 
  • Potenciálne vysoké náklady na likvidáciu odpadových kalov

Výsledok

  • Zhodnotenie 99 % mladiny, ktorá by sa inak stratila vo forme kalov, čím sa získa viac piva
  • Skrátenie času vírenia a nižšia spotreba energie a vody
  • Lepšie využitie chmeľu vďaka protiprúdovému preplachovaniu pevných častíc
  • Znížená likvidácia a menšie zanášanie/upchávanie chladiča mladiny
  • Premena kalu na cenný vedľajší produkt
.

Chladenie mladiny

Chladenie mladiny po varení

Boston Beer case 640x360

Výzva

  • Vysoké náklady na energiu

Výsledok

  • Zníženie spotreby energie až o 40 % opätovným využitím energie z varenia mladiny na ohrev následných várok

Získať cenovú ponuku

O aké použitie máte záujem? *
Chcete dostávať informácie o webinároch na požiadanie, pozvánky na budúce podujatia a novinky o produktoch a službách?

Tieto informácie sa ukladajú a spracúvajú v súlade s našimi zásadami ochrany osobných údajov.