Alfa Laval - Filtering and treatment

Filtrácia a úprava piva – výzvy a riešenia

.

Filtrácia piva

Diatomitová filtrácia alebo filtrácia s priečnym prietokom sú bežné filtračné procesy na odstránenie takmer všetkých kvasníc a ďalších nežiaducich látok, ktoré môžu pivo znehodnotiť.

Beer filtration

Výzva

  • Oxidácia počas filtrácie piva

Riešenia

Výsledok

  • Odkysličená voda zabraňuje zachytávaniu kyslíka počas filtrácie, aby sa zachovala kvalita piva
  • Separátory pomáhajú znižovať frekvenciu čistenia na mieste a používanie spotrebného materiálu
.

Zmiešavanie plynov, nastavenie alkoholu, prísady

Kysličník uhličitý je prirodzený pre proces varenia piva a je dôležité zabezpečiť jeho koncentráciu na optimálnej úrovni pre dokonalú konzistenciu a chuť piva.

beer

Výzvy

  • Nízka koncentrácia CO2 vo fermentátore 
  • Potreba iných koncentrácií CO2 v konečných produktoch 
  • Pomalé a nepresné zariadenia

Výsledok

  • Presné vstrekovanie CO2 v linke
  • Vyrovnanie koncentrácie CO2 na požiadanie
  • Možno uložiť individuálne nastavenia pre recepty
  • Vstrekovanie N2 na požiadanie (pre husté, krémové pivo)
  • Úprava obsahu alkoholu/stupňa Plato pomocou odkysličenej vody
.

Zmiešavanie v pretlačných tankoch

Zmiešavanie v pretlačných tankoch je nutné na dávkovanie šarží a homogenizáciu alebo vtedy, keď chcete vyrábať produkty, ako je napríklad Shandy alebo Radler.

Soft drink production 640x360

Výzva

  • Opätovná fermentácia vo fľaši (pri dávkovaní kvasníc a cukru pred úpravou fľaše)

Výsledok

  • Rýchle zmiešavanie pre aktívnu homogenizáciu nádrže
  • Mobilná jednotka (možno ju presúvať medzi nádržami)

 

.

Pivovarnícke zariadenia na odstraňovanie alkoholu

Odhaduje sa, že až 20% všetkých predaných pív sa do roku 2020 dostane do kategórie „zdravé“, t. j. s odstráneným obsahom alkoholu. Túto oblasť by mali pokrývať všetci pivovarníci, keď spotrebiteľom ponúkajú nové produkty.

beer bottles

Výzva

  • Potreba pokryť trh s nízkoalkoholickým pivom

Výsledok

  • Zníženie škodlivého tepelného vplyvu
  • Minimálna strata chuti
  • Výroba vody reverznou osmózou
  • Jednoduchý modulárny proces

 

  

Výsledok

  • Efektívne a jemne v jednom priechode, aby ste získali pivá plnej chuti
  • Jednoduché pridávanie nealkoholických kapacít varenia piva bez potreby veľkých kapitálových investícií
.

Pasterizácia remeselného piva

Pasterizácia (t. j. vysoká teplota) je klasická metóda likvidácie mikroorganizmov v poslednom kroku pred balením piva.

Beer and cider production 640x360

Výzvy

  • Mikrobiologická nestabilita
  • Zachytávanie kyslíka počas prenosu/procesu

Výsledok

  • Likvidácia všetkých mikroorganizmov
  • Regulácia a pasterizácia premenlivých tokov
  • Žiadny rozpad CO2 počas fázy vysokej teploty
  • Hygienické a kompaktné
  • Možno uložiť individuálne recepty
.

Sterilná filtrácia

Mnohé pivovary v súčasnosti volia sterilnú filtráciu ako alternatívu k pasterizácii, pretože umožňuje odstrániť nežiaduce mikroorganizmy pred plnením piva do fliaš alebo sudov.

Boston Beer case 640x360

Výzvy

  • Mikroorganizmy môžu ovplyvniť kvalitu a chuť piva
  • Tepelná úprava môže spôsobiť degradáciu

Výsledok

  • Zadržanie 100 % baktérií bez tepelnej degradácie
  • Žiadne účinky na chuť produktu
  • Nízke zachytávanie kyslíka pri spustení a takmer nulové straty produktu
.

Stretnime sa

Tieto informácie sa ukladajú a spracúvajú v súlade s našimi zásadami ochrany osobných údajov.