Alfa Laval - Coldblock

Studený blok – výzvy a riešenia

Profesionálne vybavenie pre fermentačný proces

Konzistentný, spoľahlivý a efektívny fermentačný proces je závislý od vybavenia, ktoré zaručuje vysoko kvalitné hospodárenie s kvasnicami, hygienickú konštrukciu a presné riadenie premenných veličín procesu.

Naše riešenia pre proces v studenom bloku pomáhajú prekonať bežné problémy v záujme sprístupnenia plného potenciálu vášho procesu varenia komerčného piva.

Hospodárenie s kvasnicami

Výzva

  • Potreba množenia, skladovania a opätovného získavania kvasníc

Výzva

  • Alternatíva zdravých kvasníc s vysokou životaschopnosťou a vitalitou
  • Správne pridávanie kvasníc
  • Vysoká flexibilita pri rozmnožovaní, skladovaní a pridávaní rôznych kmeňov kvasníc

Výzva

  • Zabezpečenie dodávok neinfikovaných, čerstvo rozmnožených, vysokokvalitných kvasníc

Riešenia

Výsledok

  • Kvasnice s vysokou životaschopnosťou a vitalitou
  • Správne pridávanie kvasníc
  • Homogénna kvasnicová suspenzia
  • Vyššia flexibilita pri rozmnožovaní, skladovaní a pridávaní rôznych kmeňov kvasníc
.

Fermentácia a dozrievanie

Výzva

  • Problémy s penením, keď chcete zlepšiť využitie fermentátora
  • Opakovateľnosť fermentačného procesu

Riešenie

Výsledok

  • Menej penenia umožňuje väčšie využitie celkovej kapacity fermentátora
  • Homogénna distribúcia na zabránenie predčasnému usadzovaniu kvasníc
  • Jednotná teplota a úrovne CO2
  • Konzistentné a kratšie trvanie fermentácie

Výzva

  • Dlhý celkový čas spracovania vo fermentátoroch

Výsledok

  • Energeticky efektívne nárazové chladenie
  • Dosiahnutie požadovanej teploty počas prenosu zeleného piva

Výzva

  • Nedostatočná hygiena vo fermentačných systémoch a spojovacích prenosových potrubiach

Výsledok

  • Účinné a spoľahlivé čistenie kontaktných plôch produktov
  • Optimalizácia časov prevádzky

Výzva

  • Dlhé trvanie sedimentačného procesu
  • Strata piva

Výsledok

  • Kratšie dozrievanie (netreba čakať na usadenie kvasníc)
  • Menšie straty piva

Výzva

  • Nadbytočné kvasnice

Výsledok

  • Opätovné získanie až 88 % piva z kvasníc na spodku nádrže
.

Suché chmelenie

Výzva

  • Nízka ziskovosť
  • Opakovateľnosť
  • Dlhšie spracovanie pri suchom chmelení vo veľkom meradle

Výsledok

  • Maximálne využitie chmeľu
  • Urýchlenie suchého chmelenia
  • Zlepšené odkaľovanie ďalej v toku
  • Zlepšené odstránenie chmeľu

Odber vzoriek piva

Výzva

  • Nekonzistentné, nehygienické a časovo náročné odbery vzoriek

Výsledok

  • Zvýšená kvalita a frekvencia odberu vzoriek
  • Kratší čas strávený odberom vzoriek
.

Čistenie

Výzva

  • Dlhé a nákladné cykly
  • Vysoká spotreba energie a chemikálií počas sekvencií čistenia

Výsledok

  • Prispôsobený, overiteľný systém
  • O 30 % kratší čas čistenia a spotreba chemikálií
  • Menšia spotreba energie na horúce (až o 70 %) a studené (až o 50 %) čistenie na mieste
  • Optimálne opätovné získavanie a použitie čistiacich kvapalín
  • Automatizovaná prevádzka

Celková konštrukcia studeného bloku

Výzva

  • Bezpečné prevádzkovanie veľkých nádrží (hospodárenie s kvasnicami, fermentácia, pretlačné tanky)

 

Výsledok

  • Integrované bezpečnostné systémy
  • Konzistentná, opakovateľná a hygienická prevádzka

Výzva

  • Neoptimálna konštrukcia studeného bloku

 

Výsledok

  • Zabránenie kontaminácii
  • Optimalizácia čerpadiel a potrubí
  • Optimalizácia celého procesu a podporných zariadení
  • Vyššia úroveň flexibility procesu
.

Dovoľte, aby sme vám pomohli

Tieto informácie sa ukladajú a spracúvajú v súlade s našimi zásadami ochrany osobných údajov.