Chladiaci blok – výzvy a riešenia

Manažment kvasiniek a fermentácia

Správa kvasiniek a fermentácia sú základnými časťami chladiaceho bloku. Zariadenia, ktoré zabraňujú kontaminácii a zabezpečujú vysokú životaschopnosť kvasiniek, sú nevyhnutné pre konzistentný, spoľahlivý a efektívny proces fermentácie.

fermentation 640x360

Výzvy

  • Vysoké náklady
  • Závislosť od komerčných kmeňov kvasiniek
  • Obmedzená možnosť kreativity

Výsledok

  • Možnosť rehydratácie, rozmnožovania a opätovného použitia kvasiniek
  • Plne prispôsobiteľné riešenie

.

Výzva

  • Nekonzistentný alebo pomalý profil fermentácie

Výsledok

  • Až o 40 % rýchlejšia fermentácia
  • Zlepšená homogenizácia počas fermentácie
  • Optimalizovaný výťažok alkoholového extraktu
  • Flexibilita – mobilná jednotka, ktorú možno presúvať medzi nádržami

Výzvy

  • Dlhý čas sedimentácie
  • Vysoké straty piva
  • Vysoké zakalenie
  • Nízka výťažnosť
  • Potreba zvýšiť výrobnú kapacitu

Výsledok

  • Zvýšenie výrobnej kapacity vďaka rýchlosti čistenia bez potreby rozšírenia fermentačnej kapacity
  • Obnovenie piva až o 15 % v porovnaní s vypúšťaním
  • Možnosť čírenia piva, keď je profil správny
  • Predĺžená trvanlivosť bez zákalu (to je dôležité najmä pri exporte)
  • Rýchle vyprázdňovanie separátorov znamená aj vyššiu rotáciu nádrží, čo poskytuje dodatočnú kapacitu bez ďalších investícií
  • Priemerné zvýšenie výťažku o 3 % medzi fermentačnou nádobou a nádržou na svetlé pivo v závislosti od prevádzkových postupov
  • Až 8 % zvýšenie výťažku pri nízko až stredne flokulačnom kmeni kvasiniek
.

Suché chmelenie

Suché chmelenie je proces pridávania chmeľu po fermentácii, aby sa pivu dodalo viac arómy. Tradične sa suché chmelenie vykonáva v druhoch piva, ako sú svetlé pivá a IPA, ale využíva sa aj pri varení iných druhov piva.

hops3 640 x 360

Výzva

  • Pomalý proces a strata piva

Riešenia

Výsledok

  • Maximalizované využitie chmeľov
  • Zrýchlenie procesu suchého chmelenia
  • Homogenizácia pivných prúdov na zlepšenie následného odstraňovania chmeľu prostredníctvom odstreďovania

Stručný sprievodca výrobou piva

Pivo sa považuje za jeden z najkomplexnejších fermentovaných nápojov vďaka svojej chuti, farbe, rozmanitosti a pocitu v ústach. Okrem toho má pivo širokú škálu zložiek, pre ktoré je také komplexné.

Beer 640x360

Získať cenovú ponuku

O aké použitie máte záujem? *
Chcete dostávať informácie o webinároch na požiadanie, pozvánky na budúce podujatia a novinky o produktoch a službách?

Tieto informácie sa ukladajú a spracúvajú v súlade s našimi zásadami ochrany osobných údajov.