2022-04-20 ProductNews

Najmodernejšia továreň spoločnosti Alfa Laval v San Bonifacio je otvorená pre zákazníkov

Továreň na výrobu spájkovaných doskových výmenníkov tepla v talianskom San Bonifaciu slávnostne otvorilo vedenie a predstavenstvo spoločnosti Alfa Laval v septembri počas výročnej konferencie Strategy days. Tieto nové zariadenia, ktoré sú dôležitou súčasťou stratégie Alfa Laval Industry 4.0, spájajú špičkové inovácie s rekordnou výrobnou kapacitou.

Dnešná odpoveď na zajtrajšie výzvy v oblasti energetickej transformácie

Nová továreň v San Bonifacio bude zohrávať dôležitú úlohu pri napĺňaní záväzku spoločnosti Alfa Laval v oblasti čistej energie. Je to náročný cieľ, ktorý sa dá dosiahnuť len vtedy, ak spoločnosť Alfa Laval pomôže zákazníkom rozvíjať ich podnikanie a odkloniť sa od fosílnych palív, a zároveň ak títo zákazníci urobia to isté - pre svojich zákazníkov a pre planétu.

Dvere k zelenšej energii sú otvorené. Tak znie aj naša pozvánka pre našich zákazníkov.

Potreba energeticky úsporných tepelných zariadení rýchlo rastie vďaka zvyšujúcemu sa dopytu po účinných a udržateľných riešeniach v oblasti tepelných čerpadiel, klimatizácie a chladenia. Spoločnosť Alfa Laval je pripravená uspokojiť tento dopyt a zameriava sa na vývoj technológií na báze vodíka pre tieto globálne priemyselné odvetvia.

Popri tom vytvárame produktívnejšiu spoluprácu. "Prísľubom nového závodu v San Bonifacio je, že budeme pokračovať v rozvoji tepelných inovácií a poskytovať zákazníkom novú úroveň skúseností," hovorí Fredrik Ekström, prezident obchodnej jednotky pre spájkované a tavne spájané výmenníky tepla. "Naše nové zariadenia ponúknu veľmi veľa. "Naše nové zariadenia toho ponúknu veľmi veľa. Nielenže budujeme kapacity, ale aj spoluprácu so zákazníkmi. Továreň je už teraz väčšia a plne automatizovaná ako jej predchodkyňa v Alonte, a areál má dostatok priestoru a schválených investícií na ďalší rast."

Nové zariadenia ponúkajú nové možnosti - aby sme mohli vytvoriť lepšiu budúcnosť už dnes

Spoločnosť Alfa Laval vie, že dnešní zákazníci hľadajú dodávateľov, ktorí sa zameriavajú na zvyšovanie energetickej účinnosti v celom výrobnom reťazci, nielen v konečnom produkte. Preto sme z nášho závodu San Bonifacio urobili ukážku možností. Okrem nových nakladacích rámp a internej logistiky bez vysokozdvižných vozíkov sa môže pochváliť aj výrazne zvýšenou kapacitou a digitalizovaným systémom riadenia skladu, ktorý dohliada na tok materiálov a tovaru.

Ako najmodernejšie a najudržateľnejšie zariadenie spoločnosti Alfa Laval zahŕňa školiace stredisko priamo na mieste a schopnosť vyrábať 1 MW energie zo solárnych panelov na streche. Jeho súčasťou je aj ultramoderné laboratórium zamerané na vývoj obnoviteľných/udržateľných technológií budúcnosti, ako aj ďalších špičkových produktov vrátane horľavých chladív a chladív s nízkym GWP, ktoré môžu pomôcť odvetviu výmeny tepla, klimatizácie a chladenia pri prechode od chladív s vysokým GWP. Úspech tohto závodu poskytne plán pre ďalší vývoj. "Naším cieľom je stať sa referenčným centrom pre vytváranie udržateľnej spoločnosti, spolupracovať s novými talentami, novými univerzitami, novými spoločnosťami a novými partnermi na vývoji inovatívnych technológií, ktoré môžu podporiť globálny prechod na čistú energiu," hovorí Matteo Munari, vedúci oddelenia technologického rozvoja.

S ohľadom na našich zákazníkov prináša spoločnosť Alfa Laval budúcnosť výroby pre dnešné výzvy

Automatizáciou mnohých našich procesov a logistiky a digitalizáciou komunikácie vo výrobnom závode sme dosiahli hladší a spoľahlivejší priebeh našich pracovných procesov, hovorí Massimo Balestrini, viceprezident pre prevádzku a prezident produktovej skupiny BHE/FHE & WHE. "Zvýšená rýchlosť, bezpečnosť a kvalita tejto inteligentnej továrne bude prínosom pre všetkých. Srdečne vítame všetkých našich zákazníkov, aby sa k nám pripojili na prehliadku. Spoločne môžeme rozvíjať sortiment výrobkov zajtrajška, podporiť globálny prechod na čistú energiu - a zároveň riešiť výzvy, ktorým čelí svet."

Továreň San Bonifacio je teraz otvorená pre našich zákazníkov, ktorí ju môžu navštíviť a prehliadnuť si ju.

Fakty v skratke: Alfa Laval v San Bonifacio

Poloha: San Bonifacio, Verona, Taliansko
Celková plocha pozemku: 
31,000 m2
Výrobná oblasť a logistika: 
13,400 m2
Kancelársky a laboratórny priestor: 
6,000 m2
Certifikáty:
 ISO 9001, 14001, 45001, 50001 a 55001, PED, ASME a UL

brazed_family_preview640x360.jpg

Meďou spájkované výmenníky tepla predstavujú kompaktné, účinné a bezúdržbové riešenie pre vykurovanie, chladenie, odparovanie a kondenzáciu.

Riešenia spájkovaných doskových výmenníkov tepla



Súvisiace informácie: