2022-02-22 ProductNews

Toto je víťazstvo! Spoločnosť Alfa Laval pomohla vytvoriť čistú a zelenú premenu pekinskej športovej haly Capital Gymnasium

Športovci z celého sveta sa zišli v Pekingu na zimných Olympijských hrách 2022, aby "vybojovali zlato". Okrem ambicióznej honby za medailami si pekinský organizačný výbor stanovil aj ambiciózny cieľ usporiadať najekologickejšie zimné olympijské hry v histórii s najnižšou uhlíkovou stopou. Spoločnosť Alfa Laval je pripravená prispieť.

Historické telocvičňa Capital Gymnasium v Pekingu, pôvodne postavená v roku 1968, je teraz jedným z najzelenších klenotov v nízkouhlíkovej korune Číny. Štadión bol plne využitý na viacúčelovú ľadovú plochu, ktorá využíva priame transkritické chladenie oxidom uhličitým, čo je v súčasnosti najekologickejšia technológia výroby ľadu dostupná na celom svete. Tento typ chladiaceho systému ponúka výnimočnú účinnosť výmeny tepla, ktorá spĺňa prísne požiadavky stanovené Čínskym olympijským organizačným výborom.

Spoločnosť Alfa Laval dodala viac ako 50 ultravysokotlakových spájkovaných doskových výmenníkov tepla série AXP pre systém výroby ľadu do haly Capital Gymnasium. Tieto spájkované doskové výmenníky tepla sú optimalizované na prácu s chladivami CO2 a ponúkajú kompaktný dizajn, jednoduchú inštaláciu a najvyššie možné bezpečnostné normy. Okrem toho sú bezúdržbové.

Spájkované doskové výmenníky tepla AXP umožňujú regulovať teplotný rozdiel medzi ľadovými plochami v rozmedzí 0,5 stupňa. Ďalším bonusom je, že pri chladiacom procese vzniká veľké množstvo vysokokvalitného odpadového tepla, ktoré sa potom rekuperuje pomocou viacstupňového systému spätného získavania tepla a využíva sa na výrobu tepla a teplej vody v mieste konania podujatia, čím sa šetrí ešte viac energie. Tento systém možno doplniť vhodnými regenerátormi atď., aby sa ďalej zvýšila účinnosť.

Olympijské hry v Pekingu sú prvými v histórii, na ktorých sa vo veľkom meradle používajú chladivá oxidu uhličitého. Sedem z pätnástich ľadových plôch na súťažné disciplíny využíva túto najmodernejšiu technológiu výroby ľadu, z toho päť sa nachádza v Capital Gymnasium.

Počas zimných olympijských hier 2022 sa v športovej hale Capital Gymnasium v Pekingu konalo 17 dní súťaží v rýchlokorčuľovaní na krátkej dráhe a krasokorčuľovaní, v ktorých športovci bojovali o 14 zlatých medailí.

Prečítajte si viac o produktovej rade AXP spoločnosti Alfa Laval.


Alfa Laval - AXP

 

It’s a winner! Alfa Laval helps create a clean, green makeover for Beijing’s Capital Gymnasium
.
AXP82 vignette

Súvisiace informácie: