2021-07-22 ProductNews

AlfaNovaTW® 66 otvára nové možnosti pre bezpečnejšie vodovodné systémy

Na celom svete rastie význam ochrany systémov pitnej vody pred kontamináciou. Spoločnosť Alfa Laval minulý rok predstavila AlfaNovaTW: prvý rad výmenníkov tepla, ktorý je špeciálne optimalizovaný na to, aby zaistil bezpečný a spoľahlivý výkon v aplikáciách ohrevu telej vody vďaka jedinečnej konštrukcii, ktorá je kompletne vyrobená z nehrdzavejúcej ocele. Spoločnosť dnes rozširuje sortiment uvedením modelu AlfaNovaTW 66, ktorý vytvorí nové možnosti pre domáce vodovodné systémy s vyššou kapacitou.
Obmedzenie obsahu kovov vo vodných zdrojoch sa čoraz viac stáva verejnou záležitosťou,“ hovorí Fredrik Ekström, riaditeľ pre Spájkované a tavne spájané výmenníky tepla, Alfa Laval. „Rad AlfaNovaTW sme navrhli tak, aby zákazníkom poskytoval spoľahlivý a nákladovo efektívny spôsob plnenia nových požiadaviek v príslušných oblastiach. Pomáhame tým zaistiť bezpečné dodávky vody na celom svete a dúfame, že jedinečná konštrukcia týchto výmenníkov tepla tak dokáže prispieť k dôležitému cieľu OSN v oblasti udržateľnosti.“

Mnoho výmenníkov tepla, ktoré sa dnes používajú na ohrev teplej vody, sa vyrába pomocou spájkovania s použitím medi alebo niklu. Pri úniku určitého množstva takýchto kovov do vodných zdrojov môžu byť tieto kovy preukázateľne škodlivé pre životné prostredie aj zdravie ľudí, ktorí vodu využívajú ako pitnú, či na iné účely.

Jedinečná konštrukcia pre vyššiu bezpečnosť

Rozdiel v konštrukcii radu AlfaNova spočíva v jedinečnom, patentovanom procese tavného spájania, ktorý spoločnosť Alfa Laval používa namiesto konvenčného spájkovania. Výsledkom je konštrukcia, ktorá plne pozostáva z nehrdzavejúcej ocele. Tento prístup predstavuje oveľa bezpečnejšie riešenie v porovnaní so spájkovanými výmenníkmi tepla, ktoré sa bežne používajú pre aplikácie ohrevu vody, alebo v porovnaní s konštrukciami, ktoré sú ošetrené nátermi alebo obsahujú prídavné množstvo niklu na zlepšenie protikoróznych vlastností.

"Použitím tavného spájania dokážeme vyrobiť technológiu so všetkými výhodami spájkovaných doskových výmenníkov tepla,“ pokračuje Ekström. „Sú mimoriadne robustné, odolné proti korózii a poskytujú vynikajúcu tepelnú účinnosť. Tieto vlastnosti môžeme dosiahnuť s istotou a bezpečnosťou, ktorú poskytuje 100% nehrdzavejúca oceľ.“

Spoločnosť Alfa Laval sprístupnila rad AlfaNovaTW ako štandardizované modely s prípojkami zodpovedajúcimi bežným vodovodným systémom, aby čo najlepšie uspokojila potreby trhu. Pre systémy, ktoré majú osobitnejší charakter, je možné na požiadanie objednať aj prispôsobené konfigurácie.

Dostupnosť štandardných modelov na sklade ponúka pre tento trh množstvo výhod. Zaisťuje najrýchlejšie dodacie lehoty a umožňuje týmto odvetviam poskytovať nákladovo efektívnejšie vodovodné systémy pre zákazníkov s rovnako vysokými nárokmi na výkon a spoľahlivosť.

Širší rozsah kapacít

Uvedenie najnovšieho modelu AlfaNovaTW 66 na trh bude znamenať, že spoločnosť Alfa Laval bude odteraz disponovať širšou škálou kapacít s radom AlfaNovaTW.

AlfaNovaTW 66 si zachováva všetky výhody, ktoré sme boli schopní poskytnúť pri prvom uvedení radu AlfaNovaTW na trh, má však väčšie konštrukčné vyhotovenie, ktoré je určené pre väčšie systémy,“ poznamenáva Ekström. „To znamená, že teraz môžeme podporovať systémy pre domácu vodovodnú inštaláciu, veľkých aj malých odberateľov vrátane širokého spektra aplikácií orientovaných na vykurovanie, klimatizovanie a chladenie. Preto v spoločnosti Alfa Laval k tejto problematike pristupujeme skôr ako k rozširovaniu možností bezpečného zásobovania vodou pre našich zákazníkov, než ako k rozširovaniu nášho sortimentu.“

Ak sa chcete dozvedieť viac o produkte AlfaNovaTW, navštívte stránku: www.alfalaval.com/alfanovatw

 

ANTW66 heat exchanger

ANTW640x360.png

Rad produktov AlfaNovaTW je vyvinutý najmä pre aplikácie ohrevu teplej vody. Čistá voda je základom pre všetkých ľudí a naše životné prostredie. AlfaNovaTW prispieva k menšiemu úniku medi a niklu do našej vody. Plne nehrdzavejúca oceľ je osvedčená a jedinečná technológia patentovaná spoločnosťou Alfa Laval.


Viac informácií

Súvisiace informácie: