Koncentrovanie piva a nápojov

Riešenia Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov odstraňujú vodu z piva, vína a jablčného muštu po kvasení. Pomocou vysokotlakového a nízkoteplotného procesu reverznej osmózy vzniká vysoko kvalitný koncentrát. Nápojový koncentrát má po rehydratácii na ďalší predaj rovnakú chuť, vôňu a obsah alkoholu ako pôvodný produkt. Dodávateľský reťazec založený na koncentrátoch znižuje náklady na balenie a prepravu. Zjednodušuje logistiku dodávok a znižuje vplyv distribúcie na životné prostredie

Bulk beer can 640x360

Znížte svoje náklady na logistiku a vylepšite si profil udržateľnosti pomocou vysoko kvalitných koncentrátov piva a nápojov

  • Zníženie prepravných nákladov vďaka zmenšeniu objemu prepravy koncentrátov piva a nápojov
  • Nižšie celkové náklady dodávateľského reťazca vďaka zníženým objemom koncentrátov piva a nápojov pri balení, skladovaní a preprave
  • Znížené požiadavky na skladovanie v mieste predaja, ako sú bary a reštaurácie
  • Po rehydratácii koncentrátu má pivo rovnakú chuť, vôňu a obsah alkoholu ako pôvodný produkt

Získajte komplexné riešenie pre vami požadovanú koncentráciu nápojov vďaka systémom Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov. Tieto kompaktné, spoľahlivé a energeticky účinné riešenia zvyšujú efektivitu výroby, prepravy, skladovania a čapovania vo veľkoobjemových baliacich zariadeniach a v mieste predaja. To sa premieta do vyššej produktivity a výnosov, nižších investičných nákladov a udržateľnejšej distribúcie.

Znížte náklady na hromadnú prepravu približne o 80 % a zároveň znížte uhlíkovú stopu svojho dodávateľského reťazca pomocou systémov Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov.

.

Senzorický príklad: čerstvo rekonštituované

Revos Sanitized Client Sensory Data

                 Porovnanie čerstvého piva a rekonštituovaného piva z koncentrátu Revos

 

 

 

 

Postup

  • Čerstvo rekonštituovaný ležiak bol podrobený podrobnému popisnému senzorickému skupinovému testovaniu.
  • Skóre bolo spriemerované z veľkej skupiny testujúcich

Výsledky

Senzorické skupinové testy zistili minimálne, či dokonca žiadne rozdiely medzi kontrolnou (čerstvé pivo) a testovanou vzorkou (rekonštituované pivo)

.

Nepretržitý proces koncentrácie, hygienický dizajn

Systémy Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov obsahujú patentované filtre s ultra jemnou štruktúrou membránových pórov, ktorou môže voda ľahko prechádzať, pričom sa v koncentráte zadržiava alkohol, aróma, bielkoviny a cukry. Membránové filtre odolávajú vysokým tlakom – umožňujú vyššiu mieru koncentrácie – a eliminujú mŕtve zóny počas čistenia na mieste (CIP). To sa premieta do vyššej doby prevádzkyschopnosti a vyšších štandardov hygienického dizajnu s možnosťou dokonalého čistenia membrány.

 

Priestorovo aj energeticky úsporné systémy

Voľba technológie reverznej osmózy na koncentráciu od spoločnosti Alfa Laval zaručuje priestorovo úsporný systém s výrazne nižšími investičnými nákladmi a energetickými požiadavkami než v prípade iných technológií, ako sú technológie zmrazovania alebo priamej osmózy. Okrem toho systémy Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov nevyžadujú odplynenie na vstupe, čo zabraňuje strate chuti.

 

Vyššia priepustnosť, nižšie náklady

Optimalizácia parametrov pre každý nápoj maximalizuje priepustnosť a výrazne znižuje straty produktu pri zachovaní chuťového profilu produktu.

Alfa Laval Revos – použitia 

Revos transport icon



 

Hromadná preprava 

Ušetrite 5 – 15 eur za hl pri cisternovej preprave 

Revos beer icon

 

Výčapné zariadenie 

Výčapná pivnica Revos: Umožňuje barom podávať pivo alebo iné nápoje zo sudov s koncentrátom

Mobilný výčap Revos: Predstavuje kompaktné riešenie servírovania pre sezónne podniky

Ako to funguje

Revos How it works

 

 

Systémy Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov využívajú vysokotlakový proces reverznej osmózy pri nízkej teplote. Prevádzkou pri tlaku nad hodnotou 120 bar (1 700 psi) sa dosahuje vyšší faktor koncentrácie, čo znižuje prepravované objemy a prepravné náklady.

Na dosiahnutie vysej kvality koncentrátu preteká produkt patentovaným membránovým filtrom. Membrána vďaka veľkosti a polarite svojich pórov prepúšťa vodu, zabraňuje však priechodu bielkovín, cukrov, arómy a alkoholu. Voda preteká membránou, zatiaľ čo nápoj prúdiaci pod tlakom okolo membrány dosahuje vyššiu koncentráciu.

Systém Revos na koncentráciu v 3D/VR

Prezrite si náš modul Revos na koncentráciu zblízka a zo všetkých strán. Preskúmajte 3D model alebo sa ponorte do priestoru pomocou vybavenia na virtuálnu realitu.

Revos640x360new
.

Odpovede na otázky o systéme Revos na koncentráciu

Tu nájdete odpovede na najčastejšie otázky o systéme Revos na koncentráciu.

cerveza industria ALfa Laval

Pilotné testovanie a prenájom systémov na koncentráciu piva a nápojov

Vyskúšajte systém Alfa Laval Revos na koncentráciu. Pošlite osem sudov svojho piva alebo nápoja do jedného z dvoch testovacích miest Alfa Laval (v USA alebo Dánsku) a zúčastnite sa testovania a kontroly výsledkov priamo na mieste.

Navyše si môžete prenajať a vyskúšať komerčnú jednotku, aby ste zistili priepustnosť koncentrátov a kvalitu produktov vo svojej vlastnej prevádzke.

 

.

Služby

Potravinárske služby

Potravinárske služby spoločnosti Alfa Laval pomáhajú rozšíriť výkonnosť vašich potravinárskych systémov tým, že maximalizujú efektivitu vašich procesov. To vám umožní:

  • Neustále zlepšovať svoje prevádzkové činnosti, aby ste si zachovali výhodu pred konkurenciou
  • Zamerať sa na dobu prevádzkyschopnosti, optimalizáciu a dostupnosť
  • Maximalizovať návratnosť investícií v priebehu životného cyklu potravinárskych systémov

Ďalšie informácie o našej ponuke servisných služieb

process_men_ipad_joulestool.png

.

Použitia

Získať cenovú ponuku

O aké použitie máte záujem? *
Chcete dostávať informácie o webinároch na požiadanie, pozvánky na budúce podujatia a novinky o produktoch a službách?

Tieto informácie sa ukladajú a spracúvajú v súlade s našimi zásadami ochrany osobných údajov.

Mohlo by vás zaujímať aj...