Koncentrovanie piva a nápojov
Riešenia Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov odstraňujú vodu z piva, vína a jablčného muštu po kvasení. Pomocou vysokotlakového a nízkoteplotného procesu reverznej osmózy vzniká vysoko kvalitný koncentrát. Nápojový koncentrát má po rehydratácii na ďalší predaj rovnakú chuť, vôňu a obsah alkoholu ako pôvodný produkt. Dodávateľský reťazec založený na koncentrátoch znižuje náklady na balenie a prepravu. Zjednodušuje logistiku dodávok a znižuje vplyv distribúcie na životné prostredie
Znížte svoje náklady na logistiku a vylepšite si profil udržateľnosti pomocou vysoko kvalitných koncentrátov piva a nápojov
- Zníženie prepravných nákladov vďaka zmenšeniu objemu prepravy koncentrátov piva a nápojov
- Nižšie celkové náklady dodávateľského reťazca vďaka zníženým objemom koncentrátov piva a nápojov pri balení, skladovaní a preprave
- Znížené požiadavky na skladovanie v mieste predaja, ako sú bary a reštaurácie
- Po rehydratácii koncentrátu má pivo rovnakú chuť, vôňu a obsah alkoholu ako pôvodný produkt
Získajte komplexné riešenie pre vami požadovanú koncentráciu nápojov vďaka systémom Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov. Tieto kompaktné, spoľahlivé a energeticky účinné riešenia zvyšujú efektivitu výroby, prepravy, skladovania a čapovania vo veľkoobjemových baliacich zariadeniach a v mieste predaja. To sa premieta do vyššej produktivity a výnosov, nižších investičných nákladov a udržateľnejšej distribúcie.
Znížte náklady na hromadnú prepravu približne o 80 % a zároveň znížte uhlíkovú stopu svojho dodávateľského reťazca pomocou systémov Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov.
Senzorický príklad: čerstvo rekonštituované
Porovnanie čerstvého piva a rekonštituovaného piva z koncentrátu Revos
Postup
- Čerstvo rekonštituovaný ležiak bol podrobený podrobnému popisnému senzorickému skupinovému testovaniu.
- Skóre bolo spriemerované z veľkej skupiny testujúcich
Výsledky
Senzorické skupinové testy zistili minimálne, či dokonca žiadne rozdiely medzi kontrolnou (čerstvé pivo) a testovanou vzorkou (rekonštituované pivo)
Nepretržitý proces koncentrácie, hygienický dizajn
Systémy Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov obsahujú patentované filtre s ultra jemnou štruktúrou membránových pórov, ktorou môže voda ľahko prechádzať, pričom sa v koncentráte zadržiava alkohol, aróma, bielkoviny a cukry. Membránové filtre odolávajú vysokým tlakom – umožňujú vyššiu mieru koncentrácie – a eliminujú mŕtve zóny počas čistenia na mieste (CIP). To sa premieta do vyššej doby prevádzkyschopnosti a vyšších štandardov hygienického dizajnu s možnosťou dokonalého čistenia membrány.
Priestorovo aj energeticky úsporné systémy
Voľba technológie reverznej osmózy na koncentráciu od spoločnosti Alfa Laval zaručuje priestorovo úsporný systém s výrazne nižšími investičnými nákladmi a energetickými požiadavkami než v prípade iných technológií, ako sú technológie zmrazovania alebo priamej osmózy. Okrem toho systémy Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov nevyžadujú odplynenie na vstupe, čo zabraňuje strate chuti.
Vyššia priepustnosť, nižšie náklady
Optimalizácia parametrov pre každý nápoj maximalizuje priepustnosť a výrazne znižuje straty produktu pri zachovaní chuťového profilu produktu.
Alfa Laval Revos – použitia
Hromadná preprava
Ušetrite 5 – 15 eur za hl pri cisternovej preprave
Výčapné zariadenie
Výčapná pivnica Revos: Umožňuje barom podávať pivo alebo iné nápoje zo sudov s koncentrátom
Mobilný výčap Revos: Predstavuje kompaktné riešenie servírovania pre sezónne podniky
Ako to funguje
Systémy Alfa Laval na koncentráciu piva a nápojov využívajú vysokotlakový proces reverznej osmózy pri nízkej teplote. Prevádzkou pri tlaku nad hodnotou 120 bar (1 700 psi) sa dosahuje vyšší faktor koncentrácie, čo znižuje prepravované objemy a prepravné náklady.
Na dosiahnutie vysej kvality koncentrátu preteká produkt patentovaným membránovým filtrom. Membrána vďaka veľkosti a polarite svojich pórov prepúšťa vodu, zabraňuje však priechodu bielkovín, cukrov, arómy a alkoholu. Voda preteká membránou, zatiaľ čo nápoj prúdiaci pod tlakom okolo membrány dosahuje vyššiu koncentráciu.
Systém Revos na koncentráciu v 3D/VR
Prezrite si náš modul Revos na koncentráciu zblízka a zo všetkých strán. Preskúmajte 3D model alebo sa ponorte do priestoru pomocou vybavenia na virtuálnu realitu.
Odpovede na otázky o systéme Revos na koncentráciu
Tu nájdete odpovede na najčastejšie otázky o systéme Revos na koncentráciu.
Pilotné testovanie a prenájom systémov na koncentráciu piva a nápojov
Vyskúšajte systém Alfa Laval Revos na koncentráciu. Pošlite osem sudov svojho piva alebo nápoja do jedného z dvoch testovacích miest Alfa Laval (v USA alebo Dánsku) a zúčastnite sa testovania a kontroly výsledkov priamo na mieste.
Navyše si môžete prenajať a vyskúšať komerčnú jednotku, aby ste zistili priepustnosť koncentrátov a kvalitu produktov vo svojej vlastnej prevádzke.
Služby
Potravinárske služby
Potravinárske služby spoločnosti Alfa Laval pomáhajú rozšíriť výkonnosť vašich potravinárskych systémov tým, že maximalizujú efektivitu vašich procesov. To vám umožní:
- Neustále zlepšovať svoje prevádzkové činnosti, aby ste si zachovali výhodu pred konkurenciou
- Zamerať sa na dobu prevádzkyschopnosti, optimalizáciu a dostupnosť
- Maximalizovať návratnosť investícií v priebehu životného cyklu potravinárskych systémov