2019-07-30 ProductNews

Plniace systémy pre každú potrebu: balenie do bag-in-box

Zachyťte chuť a čerstvosť vo flexibilnom a praktickom balení nazývanom bag-in-box. Alfa Laval a produkty Astepo prinášajú pohodlný spôsob plnenia a balenia potravín či nápojov.

 

Bag-in-box je praktický spôsob balenia, ktorý priťahuje viac a viac zákazníkov vďaka rôznym výhodám:

  • dlhá doba skladovania vďaka sterilnému plneniu a nepriepustným fóliám, čo zaručuje konštantnú kvalitu produktu,
  • ideálne pre širokú škálu nápojových a potravinárskych výrobkov, mliečnych a nemliečnych výrobkov, vrátane viskóznych výrobkov a výrobkov s vláknami, semiačkami a kúskami, a to vďaka špeciálnemu spôsobu plnenia,
  • pohodlie a flexibilita vďaka rôznym koncovkám pre jednu alebo viac dávkovacích jednotiek vrátane chladených (alebo ohrievaných) produktov.

 

Využitie

Typickými aplikáciami plniacich systémov sú ovocné šťavy, mlieko, víno, ale okrem nápojov k priamej spotrebe, nájdu plniace systémy Alfa Laval využitie aj pre: koncentráty, sirupy a smoothies, smotanu do kávy, ochutené mlieka a zmrzliny, vajcia v tekutej forme, syrové omáčky, polievky, salsy či kečupy... A to je len výber produktov, ktoré je momentálne možné baliť a skladovať v bag-in-box.

Či už potrebujete 3L balenia pre spotrebiteľský trh, 3 až 20L balenia pre stravovacie zariadenia či hotely, alebo 200 – 1000L balenia pre priemyselné použitie, Alfa Laval vám poskytne riešenie, ktoré je navyše kompatibilné so širokou škálou vriec a typov uzáverov od všetkých hlavných dodávateľov, ako napr.: Scholle, Goglio, Smurfit Kappa alebo Aran.

 

Alfa Laval ponúka široké portfólio plniacich systémov podľa vašich potrieb:

  • Aseptické alebo neaseptické
  • Manuálne vkladanie vriec pod plniacu hlavicu alebo automatické
  • Manuálne vkladanie vriec do kartónu alebo automatické

 

Spoločnosť Astepo sa pripojila k Alfa Laval v roku 2010. Jej plniace systémy do bag-in-box boli vyvinuté a stále sú vyrábané v talianskej Parme od roku 1986 a odvtedy sa na celom svete predalo viac ako 1300 aseptických plniacich hláv.

Plniace systémy Astepo sa môžu dodávať samostatne alebo ako súčasť kompletného integrovaného systému s nádržami, kartónovacím systémom a modulmi na pasterizáciu a miešanie.

Prehľad našich produktov

Aseptické plniace systémy

Kompaktné aseptické plniace zariadenie

Kompaktné aseptické plniace zariadenia sú obzvlášť vhodné na plnenie tekutých látok (ako sú šťavy a džúsy), hustých,  mierne kyslých potravín a nápojov (napríklad mlieko, ochutené mlieko, mliečne koktejly a zmrzliny, rastlinné a mäsové výťažky) a viskóznych produktov obsahujúcich pevné častice (ako sú ovocné, citrusové a paradajkové koncentráty, sirupy a extrakty).

Viac informácií

Vysokorýchlostný aseptický plniaci systém na výrobky s nízkou kyslosťou

Aseptické plniace zariadenie Alfa Laval Astepo HS-LA vybavené technológiou bag in box sú ideálne na balenie potravín a nápojov, ktoré sú buď silne, alebo mierne kyslé (pH < 4,5 a pH > 4,5). Plniaca kapacita zariadenia je až do 12 000 litrov za hodinu.

Viac informácií

Aseptický plniaci systém pre skúšobné prevádzky

Malé a kompaktné aseptické plniace zariadenie je k dispozícii pre 1 – 10 litrové a 200 litrové sterilné pružné vaky typu bag in box. Systém PTAF je k dispozícii s 2-palcovým (5 centimetrovým) plniacim ventilom pre potravinárske výrobky, ktoré obsahujú kusy a častice, a/alebo s 1-palcovým ventilom (2,54 cm) pre tekuté produkty, ktoré sú husté a viskózne. Je tiež ideálny na použitie pre mierne kyslé produkty (typicky mliečne výrobky).

Viac informácií

Aseptický plniaci sytém pre tisíclitrové vrecia

Plniaci systém TAF je špeciálne navrhnutý na naplnenie vakov s objemom 1000 litrov v paletovateľných nádobách. Pomocou vhodných doplnkových zariadení a príslušenstva je možné tieto jednotky použiť aj na plnenie:

  • 220-litrových (55-galónových) vakov v sudoch (bag in drum).
  • 5 – 20-litrových (1 – 6-galónových) vakov.
  • 4 vakov po 220 litrov (55 galónov) v sudoch na paletách.
  • 240/400-litrových (65/105-galónových) vakov v lepenkových škatuliach, dvojitých kontajneroch alebo v špeciálnych prevedeniach.

Viac informácií

 

Neaseptické plniace systémy

Astepo Grande

Neaseptické plniace systémy pre technológiu bag in box Alfa Laval Astepo Grande sa po celom svete používajú na plnenie vakov tekutinami, ako je víno, voda a ďalšími produktami, ktoré sa dajú skladovať, ako aj, hustými omáčkami ako  majonéza a paradajkový kečup, post-mix produktami, sirupmi a rastlinnými olejmi. K dispozícii sú aj špeciálne verzie pre výrobné linky s osobitnými hygienickými požiadavkami a špeciálnymi požiadavkami na flexibilitu.

Viac informácií

Astepo neaseptická plnička

Systémy pre neaseptické čisté plnenie (CF) Alfa Laval Astepo sú rozšírené v celom potravinárskom a mliekarenskom priemysle. Sú ideálne na balenie tekutín, ktoré obsahujú mlieko, ochutené mlieko, mliečne koktaily či zmrzliny, ktoré musia byť uchovávané v chladničkách, ako aj na balenie hustých, viskóznych produktov (ktoré často obsahujú malé častice) ako je kečup, majonéza a omáčky, trvanlivé sirupy a výťažky.

Viac informácií

Astepo Piccolo

Plniace zariadenie Piccolo je automatická volumetrická plniaca jednotka vakov pre technológiu bag in box s 1-palcovou koncovkou a manuálnym vkladaním vakov. Je ideálny na použitie so širokou škálou čerpateľných produktov ako tekutých, tak aj viskóznych, potravinárskych či iných ako potravinárskych.

Viac informácií

Moduly pre systémy bag-in-box

Astepo Combibox - kartónovací stroj

Systém Combibox ponúka priestorovo úsporný dizajn s tromi strojmi v jednom ráme: stroj na tvarovanie kartónových krabíc, stroj na vkladanie krabíc alebo vakov a zariadenia na zatváranie krabíc.

Viac informácií

 

 

 

Compact aseptic filler 640x360jpg

AKO FUNGUJÚ PLNIACE SYSTÉMY BAG-IN-BOX?


MÁTE ZÁUJEM O BAG-IN-BOX?

Súvisiace informácie: