Systémy na výrobu margarínu

Hľadáte pre svoj podnik s jedlým olejom možnosti investovania do nadväzujúcich činností? Získajte nové príjmy ďalšou rafináciou jedlých olejov na nízkotučné nátierky alebo stolové, tekuté, tortové a krémové margaríny a margaríny na lístkové cesto. Na dosiahnutie najvyššej kvality a výťažnosti produktov zo žltého tuku optimalizujte svoje procesy výroby jedlých olejov pomocou hygienických, vysoko automatizovaných modulárnych systémov na výrobu margarínu od spoločnosti Alfa Laval.

margarine 640x360

Flexibilná, vysoko efektívna výrobná linka na produkciu vysokokvalitných margarínov a nátierok

  • Modulárne zariadenie, ktoré sa ľahko prispôsobí kapacitným požiadavkám
  • Plne automatické, nákladovo efektívne spracovateľské systémy montované do saňovej konštrukcie
  • Osvedčený, hygienický produkt
  • Najvyššia kvalita produktu, optimalizovaná výťažnosť
  • Jediné kontaktné miesto pre všetky procesy výroby margarínu

Riešenie výziev pri výrobe margarínu si vyžaduje komplexný prístup – od získavania tukov a separácie triglyceridov v tukoch a olejoch cez prípravu olejov, vody a emulgátorov až po riadenie teploty topenia, pasterizáciu a kryštalizáciu. Dosiahnutie správnej zmesi tuhej a tekutej hmoty pre hladký a stabilný produkt so žltým tukom si vyžaduje široké pochopenie toho, ako dosiahnuť konečné vlastnosti hotového produktu pri zachovaní chuti, pocitu v ústach a výživovej kvality. Spoločnosť Alfa Laval vám môže pomôcť. 

 

Požiadajte o cenovú ponuku

Dokumenty

.

Opis procesu výroby margarínu

Proces výroby margarínu pozostáva z piatich častí: olejová fáza s prípravou emulgátora, vodná fáza, príprava emulzie, pasterizácia a kryštalizácia. Prebytočná produkcia sa vracia prostredníctvom kontinuálnej prepracovacej jednotky do emulznej nádrže.

Alfa Laval margarine processing plants and equipment for oil phase and emulsifier area

Olejová fáza a príprava emulgátora pri výrobe margarínu

Čerpadlo prečerpáva olej, tuk alebo zmiešaný olej z akumulačných zásobníkov cez filter do systému váženia. Na dosiahnutie správnej hmotnosti oleja sa tento zásobník inštaluje nad snímače zaťaženia. Zmesový olej sa mieša podľa receptúry.

Príprava emulgátora sa vykonáva zmiešaním oleja s emulgátorom. Keď olej dosiahne teplotu približne 70 °C, do nádrže na emulgátory sa ručne pridajú emulgátory, ako sú lecitín, monoglyceridy a diglyceridy, zvyčajne v práškovej forme. Môžu sa pridať aj ďalšie zložky rozpustné v oleji, ako sú farbivá a arómy.   

Alfa Laval margarine processing plants and equipment for Water phase area

Vodná fáza pri výrobe margarínu

Na výrobu vodnej fázy sa dodávajú izolované nádrže. Prietokomer dávkuje vodu do nádrže, kde sa ohrieva na teplotu nad 45 °C. Suché zložky, ako je soľ, kyselina citrónová, hydrokoloidy alebo sušené odstredené mlieko, sa môžu pridávať do nádrže pomocou špeciálneho vybavenia, napríklad lievikového mixéra prášku.

 

Alfa Laval margarine processing plants and equipment for Emulsion phase area

Príprava emulzie pri výrobe margarínu

Emulzia sa pripraví dávkovaním olejov a tukov so zmesou emulgátorov a vodnej fázy v uvedenom poradí. Miešanie olejovej a vodnej fázy prebieha v emulznej nádrži. Tu sa môžu ručne pridávať ďalšie zložky, ako napríklad chuť, vôňa a farbivo. Čerpadlo prečerpáva vzniknutú emulziu do napájacej nádrže.

V tejto fáze procesu sa môže použiť špeciálne vybavenie, napríklad vysokošmykový mixér, aby bola emulzia veľmi jemná, tesná a priľnavá a aby sa zabezpečil dobrý kontakt medzi olejovou a vodnou fázou. Výsledná jemná emulzia vytvorí vysokokvalitný margarín, ktorý vykazuje dobrú plasticitu, konzistenciu a štruktúru.

Čerpadlo potom posiela emulziu do pasterizačného priestoru.

Alfa Laval margarine processing plants and equipment for pasteurization

Pasterizácia pri výrobe margarínu

Inline pasterizáciu zabezpečuje pasterizačná jednotka namontovaná na saňovej konštrukcii. Čerpadlo prenáša emulziu cez drôtený sieťkový filter do doskového výmenníka tepla na pasterizáciu. Ďalšie čerpadlo uľahčuje cirkuláciu horúcej vody cez doskový výmenník tepla. Pasterizácia prebieha pri teplotách od 80 °C do 85 °C. Proces trvá niekoľko sekúnd. Zahrievanie emulzie brzdí rast baktérií a iných mikroorganizmov a zlepšuje stabilitu emulzie. Emulzia zvyčajne opúšťa pasterizátor pri teplote 45 °C až 50 °C.

Alfa Laval margerine processing plants and equipment for crystallization section

Kryštalizácia pri výrobe margarínu

Vysokotlakové čerpadlo prenáša emulziu do vysokotlakového výmenníka tepla so stieraným povrchom (SSHE), ktorý je nakonfigurovaný podľa prietoku a receptúry. Môže mať rôzne chladiace rúrky rôznych veľkostí a rôznych chladiacich povrchov. Každý valec má nezávislý chladiaci systém, do ktorého sa priamo vstrekuje chladivo (zvyčajne čpavok R717). Jednotlivé valce navzájom spájajú produktové rúrky. Správne chladenie zabezpečujú snímače teploty na každom výstupe. Maximálny tlak je 120 barov.  

V závislosti od receptúry a použitia môže byť potrebné, aby emulzia pred balením prešla jednou alebo viacerými kolíkovými spracovateľskými jednotkami. Kolíkové spracovateľské jednotky zabezpečujú správnu plasticitu, konzistenciu a štruktúru produktu. V prípade potreby môže spoločnosť Alfa Laval dodať odkladaciu trubicu. Väčšina dodávateľov baliacich strojov ju však poskytuje.

Kontinuálna prepracovacia jednotka

Kontinuálna prepracovacia jednotka je určená na opätovné roztavenie všetkého prebytočného produktu, ktorý prešiel baliacim strojom, na opätovné spracovanie. Zároveň udržiava baliaci stroj bez nežiaduceho protitlaku. Tento kompletný systém sa skladá z doskového výmenníka tepla, čerpadla temperovanej recirkulujúcej vody a ohrievača vody.

.
.

Jedinečné partnerstvo

Spoločnosť Alfa Laval nadviazala partnerstvo so spoločnosťou RONO, špecialistom na technológie procesných riešení pre potravinársky priemysel, aby mohla dodávať komplexné, na mieru šité systémy na spracovanie margarínu, ktoré možno plne integrovať do vášho závodu. Naše ponuky riešení sa navzájom dopĺňajú. Navrhneme a dodáme vám časti predchádzajúcej rafinácie a úpravy tukov alebo vysoko flexibilné, multifunkčné riešenia. Môžete sa spoľahnúť na riešenia individuálne prispôsobené vašim špecifikáciám a požadovanému konečnému produktu. Spoločnosti Alfa Laval a RONO vám prostredníctvom spoločného globálneho zastúpenia prinášajú to najlepšie v oblasti návrhu, inžinierstva, servisu a podpory pre zariadenia na výrobu margarínu.

Optimalizácia procesu jedlého oleja

Rafinácia surového oleja na jedlý olej si vyžaduje hlboké znalosti procesov – od odstraňovania glejovitých látok, neutralizácie a odparafínovania až po bielenie, dezodorizáciu a znižovanie obsahu GE a 3-MCPD.

degumming-for-edible-oil 640x360

Služby

.
360 Service 256px

Globálne služby a podpora

Naším hlavným záujmom je udržiavať vaše linky na výrobu margarínu v prevádzke. Využite možnosti svojho závodu na maximum s podporou odborníkov spoločnosti Alfa Laval. Môžete sa spoľahnúť, že splníme vaše požiadavky na služby – od školenia vašich zamestnancov a zdieľania našich znalostí až po vykonávanie skúšok a testov na mieste v pilotnom závode. V spolupráci so spoločnosťou RONO ponúka Alfa Laval rozsiahlu globálnu servisnú sieť, ktorá sa rozprestiera vo viac ako 100 krajinách a poskytuje miestne zastúpenie vo vašej blízkosti, aby optimalizovala vaše procesy a maximalizovala kvalitu, účinnosť a výťažnosť.

.

Všetko, čo potrebujete na výrobu vynikajúcich margarínov a nátierok

Chcete postaviť nový spracovateľský závod alebo rozšíriť výrobu? Optimalizujte svoj závod na výrobu margarínu so spoločnosťou Alfa Laval. Vďaka svojim rozsiahlym znalostiam a komplexnému portfóliu riešení a zariadení má spoločnosť Alfa Laval globálny dosah a miestne zastúpenie, aby splnila vaše potreby.

Zaujímam sa o:
Chcete dostávať webové semináre na vyžiadanie, pozvánky na budúce akcie a novinky o produktoch a službách?

This information is stored and processed in accordance to our privacy policy.

Webinár pre priemysel jedlého oleja

Naši odborníci sa podelia o znalosti týkajúce sa optimalizácie procesov rafinácie jedlých olejov, odstraňovania nečistôt a prchavých zložiek v záujme lepšej kvality, bezpečnosti a výťažnosti produktov.

Webinar 640x360