2023-06-22 ProductNews

Nové a efektívnejšie ventily Alfa Laval Unique Mixproof CIP a Process spĺňajú požiadavky trhu

Spoločnosť Alfa Laval predstavuje dva nové hygienické ventily, Alfa Laval Unique Mixproof CIP a Unique Mixproof Process, čím rozširuje svoj sortiment hygienických dvojsedlových ventilov, ktoré spĺňajú požiadavky trhu. Uvedením týchto dvoch inovatívnych dvojsedlových ventilov majú teraz výrobcovia, ktorí dbajú na integritu výrobkov, k dispozícii nákladovo efektívny spôsob, ako zvýšiť bezpečnosť výrobkov a zároveň zlepšiť efektívnosť a udržateľnosť procesov.

Efektívne zdokonalené, s osvedčeným výkonom

Tieto dve inovácie sú založené na osvedčenom výkone, ale sú vylepšené pre daný účel. Unique Mixproof CIP je dvojsedlový ventil, ktorý bezpečne a účinne riadi prietok čistiaceho média počas CIP. Kompaktná verzia osvedčených dvojsedlových ventilov Unique Mixproof Process je konfigurovateľná a dostupná v rôznych veľkostiach, aby spĺňala základné požiadavky výrobcov na hygienické spracovanie. Oba umožňujú súčasné vedenie dvoch rôznych kvapalín bez rizika krížovej kontaminácie, čo prispieva k predĺženiu doby prevádzky a zníženiu celkových prevádzkových nákladov.

Tieto nové ventily Unique Mixproof ponúkajú bezpečnosť produktov, flexibilitu procesov, jednoduchú údržbu a možnosti úspory vody a prostriedkov CIP, hovorí Anders M. Lyhne, manažér produktového portfólia, Alfa Laval.

Spoľahlivá a nákladovo efektívna ochrana výrobkov

Výrobcovia sa môžu spoľahnúť na ventily Unique Mixproof CIP a Unique Mixproof Process, ktoré zabezpečujú nákladovo efektívnu bezpečnosť výrobkov. Dvojsedlová technológia spoločnosti Alfa Laval so zdvihom horného sedla udržiava kvapaliny oddelené, čím zabezpečuje účinné čistenie a úplnú ochranu pred vniknutím škodlivých mikroorganizmov. Vďaka plne vyváženej konštrukcii ventily ľahko zvládajú vysoký tlak bez rizika tlakových rázov. Okrem toho sú certifikované podľa noriem FDA, 3A a ďalších uznávaných noriem.

Väčšia prevádzková flexibilita

Zvýšte spoľahlivosť a flexibilitu svojich výrobných procesov pomocou osvedčenej technológie ventilov, ktorá spĺňa vaše špecifické výrobné požiadavky. Rovnako ako celý sortiment Unique Mixproof spoločnosti Alfa Laval, aj ventily Unique Mixproof CIP a Unique Mixproof Process sú kompaktné a modulárne a ponúkajú väčšiu prevádzkovú flexibilitu. Modulárna konštrukcia a dostupné typy a veľkosti, ktoré vyhovujú rôznym aplikáciám, ventily Unique Mixproof CIP a Unique Mixproof Process pomáhajú výrobcom prispôsobiť sa meniacim sa požiadavkám procesov. Použitie týchto ventilov v kombinácii s riadiacimi jednotkami Alfa Laval ThinkTop ponúka ešte väčšiu flexibilitu a kontrolu procesov.

Jednoduchší servis

Tieto hygienické dvojsedlové ventily s horným plnením, postavené na platformách Alfa Laval Unique SSV a Mixproof, minimalizujú riziko neplánovaných odstávok a zároveň vyžadujú minimum času a zdrojov na bežnú údržbu. Osvedčená technológia pevného kompresného tesnenia predlžuje servisné intervaly, zatiaľ čo bezúdržbový pohon bez nastaviteľných komponentov maximalizuje dobu prevádzky a minimalizuje celkové prevádzkové náklady.

Zvýšená udržateľnosť

V kombinácii so systémom Alfa Laval ThinkTop tieto nové ventily Unique Mixproof eliminujú zbytočné straty produktu a zároveň ponúkajú až 90 % úspory vody a médií CIP. Menší počet dezinfekčných roztokov CIP prispieva k zníženiu celkových prevádzkových nákladov a zároveň minimalizuje vplyv na životné prostredie v spracovateľskom priemysle. To prináša výhody ľuďom, firmám aj planéte.

Viac informácií nájdete na stránke www.alfalaval.com/UniqueMixproof/news

 

Súvisiace informácie: