2020-05-18 ProductNews

Alfa Laval ThinkTop® IO-Link zlepšuje výmenu údajov v reálnom čase a zvyšuje výkonnosť ventilov

Spoločnosť Alfa Laval predstavuje jednotku Alfa Laval ThinkTop IO-Link, novú verziu snímacích a riadiacich jednotiek druhej generácie Alfa Laval ThinkTop V50 a V70 pre hygienické ventily. Jednotka ThinkTop IO-Link pracuje na báze komunikačného protokolu Industry 4.0-ready, ktorý podporuje komunikáciu medzi jednotlivými inteligentnými hygienickými ventilmi a pokročilými automatizačnými systémami. Výmena údajov v reálnom čase umožňuje pružnejšiu a inteligentnejšiu reguláciu ventilov, zlepšuje diagnostiku a zjednodušuje konfiguráciu a reguláciu.

Nové snímacie a riadiace jednotky ventilov ThinkTop IO-Link podporujú inteligentnú výrobu v odvetviach, ktoré s cieľom zvýšiť kvalitu, efektívnosť, bezpečnosť a konkurencieschopnosť začínajú využívať technológie štvrtej industriálnej revolúcie.  Sú vhodné pre použitie v mliekarenskom, potravinárskom a nápojovom priemysle, ako aj v procese výroby produktov pre starostlivosť o domácnosť či  produktov farmaceutického priemyslu.

 

„Zrazu dokážeme oveľa jednoduchšie zaznamenávať, ukladať, analyzovať podstatné údaje a reagovať na ne,“ hovorí René Stietz za spoločnosť Alfa Laval. „V Alfa Laval ThinkTop nezískate len novonavrhnutú, plne funkčnú jednotku, ale aj množstvo hodnotných benefitov, ako je viac údajov, lepšia produktivita a vyššia výťažnosť.“

 

 

Spoločnosť Alfa Laval do svojich snímacích a riadiacich jednotiek ventilov vždy vnáša evolučné myslenie a ThinkTop IO-Link to len potvrdzuje. Spomedzi dôležitých nových funkcií tejto jednotky môžeme vybrať napríklad kratšiu dobu inštalácie vďaka vhodným konektorom M12 a automatickému záznamu trvania zdvihu hygienického ventilu, inteligentnejšie prispôsobenie času, keďže rozhodujúcim údajom je možné priradiť vyššiu prioritu, možnosť zmeniť údaje a procesné parametre jednoducho pomocou diaľkového automatizačného systému, ako aj rozšírené možnosti ukladania údajov, dostupnosť údajov a analytika, ktoré zlepšujú prevádzku.

 

Jednotka ThinkTop IO-Link, rovnako ako jednotky radu ThinkTop V50 a V70, pokrýva všetky požiadavky ventilov a je vhodná pre ventily Alfa Laval DV-ST, ako aj pre klapkové, jednosedlové, dvojsedlové ventily či špeciálne ventily.

 

Ďalšie informácie o jednotke Alfa Laval ThinkTop IO-Link.

 

Súvisiace informácie: