Výroba cukru
Pri výrobe a rafinácii dochádza ku kontinuálnemu prenosu tepla do rôznych tokov šťavy a z nich - od prvej šťavy až po finálne melasu. Finančná rentabilita výroby cukru sa odvíja od energetických nákladov. Tepelná účinnosť doskových výmenníkov tepla WideGap a doskových výparníkov pomáha výrobcom cukru maximalizovať kvalitu výrobkov a minimalizovať prevádzkové náklady a náklady na elektrickú energiu.
Výrobné znalosti
Alfa Laval má viac ako štyridsaťročné skúsenosti zo spolupráce s cukrovary a so všetkými aspektmi prenosu a rekuperácia tepla.
Moderné výmenníky tepla a výrobné know-how
Použitím doskových výmenníkov tepla Alfa Laval veľmi výrazne znížite spotrebu energie svojho závodu na výrobu cukru. Ponúkame jednotky, ktoré plnia rôzne požiadavky na ohrev a chladenie - doskové výmenníky tepla Widegap vhodné pre cukrovej šťavy s obsahom vlákien, štandardné doskové výmenníky tepla pre vyčistenú šťavu, prevarenej šťavy, sirupy a melasu a tiež odparovacej systémy AlfaVap a kondenzátory AlfaCond.
Doskové výmenníky tepla Alfa Laval používané vo výrobe cukru sú síce oveľa menšie ako rúrkové jednotky, ich tepelná účinnosť je však o 200 až 300% väčší. Finančné výhody sa preto každú sezónu násobí.
Medzi ďalšie zariadenia, ktoré ponúkame pre cukrovarníctvo, patria energeticky úsporné dekantačnej odstredivky a rotačné objemové čerpadlá.
Downloads
Sugar FAQ
What are the questions most frequently asked by our customers? Some of the answers may surprise you.