2023-12-05 ProductNews

Znížte náklady a uhlíkovú stopu svojej distribučnej siete piva

Celosvetová spotreba piva rastie. Predpokladá sa, že výroba piva bude do roku 2025 rásť zloženou ročnou mierou rastu (CAGR) 3,7 %. Náklady na výrobu piva sa zvyšujú, ale globálne výnosy plodín, ako je pšenica a jačmeň, budú klesať. Podľa článku Svetového ekonomického fóra z júna 2021 sú na vine extrémne horúčavy, sucho a budúce rastúce náklady na energiu.

V tejto situácii stoja pivovary pred výzvou prejsť na klimaticky neutrálnu prevádzku a posilniť svoju reputáciu v oblasti udržateľnosti. Pivovary - veľké aj remeselné - preto podnikajú kroky na zníženie uhlíkovej stopy svojich prevádzok. Koncentrovaná výroba piva sa tak stáva atraktívnou alternatívou k dnešným tradičným výrobným metódam.

Znížte uhlíkovú stopu svojej distribučnej siete piva

Čo keby ste mohli znížiť uhlíkovú stopu svojho pivovaru, znížiť náklady a minimalizovať problémy dodávateľského reťazca a zároveň zaručiť kvalitu svojho piva? So systémom Alfa Laval Revos™ môžete. Revos je vysokotlakový, nízkoteplotný koncentračný systém s reverznou osmózou, ktorý odstraňuje vodu z piva alebo nápojov a pri rehydratácii zachováva pôvodný chuťový profil. Systém Revos využíva patentovanú a energeticky efektívnu technológiu, ktorá znižuje náklady dodávateľského reťazca.

Zníženie nákladov na hromadnú prepravu

Systém Revos ponúka výrazné úspory pri hromadnej preprave a pri čapovaní. Napríklad z hľadiska hromadnej prepravy sa prepravou pivného koncentrátu namiesto štandardného vysokostupňového piva znižuje počet ciest cisternami približne o 65 % (medzi 5 až 15 USD/hl). Znižujú sa tým aj súvisiace emisie uhlíka, ako aj náklady na pracovnú silu a palivo. Výšku úspor ovplyvňuje viacero faktorov, napríklad náklady na palivo na danej trase. Voliteľné príslušenstvo je k dispozícii pre dealkoholizáciu a hard seltzer (alko sódu).

Zníženie nákladov na odposluch

Z pohľadu čapovania môžu bary ušetriť až 20 USD/hl na preprave sudov. Povedomie o ich udržateľnosti sa tak dostane až do miesta spotreby. Výčapný systém Alfa Laval Revos™ s automatickým monitorovacím systémom umožňuje kontrolovať kvalitu čapovaného piva alebo nápoja.

Pivo distribuované ako koncentrát v sudoch zmiešané s filtrovanou sýtenou vodou v bare ponúka výhody pre každého:

  • Pivovar a distribútor môžu znížiť náklady na dopravu až šesťkrát, čo dáva priestor na úsporu nákladov alebo zvýšenie cien v celom dodávateľskom reťazci.
  • Pivovar tiež získava údaje o kvalite nápoja v reálnom čase (teplota, sýtenie, ABV, prietok) z výčapného systému
  • Medzi výhody pre bar patrí nižšia frekvencia dodávok a minimálne požiadavky na skladovacie priestory
  • Zákazníci si môžu vychutnať skvelú chuť čapovaného piva v stálej kvalite a s menšou uhlíkovou stopou

Skvelá chuť z koncentrátu

Koncentrát piva, vína a cideru Revos prešiel prísnym testovaním v rámci neformálnych senzorických porovnaní, rozsiahlych formálnych degustačných panelov a voľnej objemovej analýzy. Ako kritériá sa použili chuť, vôňa a pocit v ústach. Testy senzorických panelov ukázali minimálne až nemerateľné rozdiely medzi kontrolným nápojom (čerstvé pivo) a testovaným nápojom (rehydrované pivo).

Komplexné riešenie Alfa Laval Revos

Spoločnosť Alfa Laval môže zákazníkom ponúknuť technickú podporu pri zavádzaní pivných koncentrátov so systémami Revos v celom dodávateľskom reťazci. Na prepravu a skladovanie voľne loženého piva ponúka Alfa Laval riešenia na manipuláciu s kvapalinami a balenie, zatiaľ čo na čapovanie ponúka Alfa Laval riešenia Revos na pasterizáciu a čapovanie.

Nekupujte zajaca vo vreci

Nechytajte nás za slovo. Vyskúšajte koncentračný systém Revos od spoločnosti Alfa Laval. Pošlite osem sudov svojho piva alebo nápoja do jedného z dvoch testovacích zariadení spoločnosti Alfa Laval (v USA alebo Dánsku) a zúčastnite sa na ochutnávke a hodnotení výkonu priamo na mieste. Alebo si prenajmite a otestujte komerčnú jednotku na určenie kapacity a kvality vo vašom zariadení.

Štítky

All

Súvisiace informácie: