2023-11-08 ProductNews

Hygienickejšia výroba piva s nižšími prevádzkovými nákladmi? Zoznámte sa s hygienickými doskovými výmenníkmi tepla Alfa Laval

Ako zvýšiť úroveň hygieny a maximalizovať energetickú účinnosť procesu? Ako znížiť spotrebu vody a čistiacich prostriedkov a optimalizovať náklady na údržbu? Všetky tieto otázky si kladú výrobcovia v pivovarníckom a potravinárskom priemysle ako celku. A spoločnosť Alfa Laval ponúka odpoveď prostredníctvom svojho radu hygienických doskových výmenníkov tepla vrátane modelov H4 a H8.

Náš sortiment špičkových výmenníkov tepla, navrhnutých špeciálne pre hygienické aplikácie, optimalizuje hygienu a energetickú účinnosť a zvyšuje celkovú úroveň výrobných procesov pomocou celého radu inovatívnych funkcií.

Ohrev a chladenie sú kľúčom k celkovej energetickej účinnosti, kontinuite procesov a bezpečnosti nielen v pivovarníckom priemysle. Preto spoločnosť Alfa Laval, ktorá vyvíja a vyrába produkty na prenos tepla, separáciu a manipuláciu s kvapalinami, ponúka na trhu možnosť optimálneho využitia zdrojov bez ohrozenia hygieny vďaka svojim hygienickým doskovým výmenníkom tepla.

Optimalizované rozloženie prúdenia a hladšia štruktúra dosiek modelov H4 a H8 zvyšujú účinnosť prenosu tepla a energetickú účinnosť až o 15 %. Okrem toho sa tlaková strata znižuje až o 10 % bez zníženia výkonu výmenníka tepla. Znižuje sa množstvo potrebnej vody a čistiacich prostriedkov, hovorí jeden z našich pivovarských odborníkov. "Na výrobu výmenníka tepla sa v porovnaní s predchádzajúcimi modelmi používa v priemere o 10 % menej ocele, čo znižuje množstvo oxidu uhličitého (CO2) uvoľneného pri výrobe produktu. Tým sa znižuje aj ekologická stopa hygienických aplikácií pri výrobe piva, potravín a liekov."

Hlavné výhody hygienických doskových výmenníkov tepla Alfa Laval sú:

  • Zvýšená bezpečnosť výrobkov vďaka jedinečným konštrukčným prvkom dosiek a tesnenia;
  • Vynikajúca čistiteľnosť vďaka inovatívnej konštrukcii dosiek na zlepšenie hygieny;
  • Dlhší prevádzkový čas medzi čistiacimi cyklami vďaka optimalizovanej distribúcii médií;
  • Vysoká účinnosť výmeny tepla, ktorá minimalizuje spotrebu energie a materiálu;
  • Jednoduchšia údržba vďaka jednoduchému prístupu a uzáverom ClipGrip™

To všetko umožňujú tieto technológie:

SmoothPort™: zabraňuje usadzovaniu a maximalizuje čistiteľnosť a odtok vody;

Equiflow™: optimalizuje prietok kvapaliny a umožňuje rovnomerné tepelné spracovanie s minimálnou kontamináciou;

CleanChannel™: uľahčuje odstraňovanie častíc počas čistenia a zabezpečuje mimoriadne vysoké hygienické štandardy.

Funkčný princíp hygienických doskových výmenníkov tepla Alfa Laval

Priestor medzi doskami výmenníka tepla je tvorený kanálikmi. Vstupy v hornej a dolnej časti dosky umožňujú prechod dvoch rôznych médií cez rôzne kanály. Horúce médium prúdiace jedným kanálom odovzdáva teplo cez tenké dosky studenému médiu v druhom kanáli. Výsledný protiprúd umožňuje dosiahnuť najvyššiu účinnosť výmeny tepla."

Jednotky umožňujú kombináciu niekoľkých hygienických výmenníkov tepla v jednom ráme, ktoré sú spojené spojovacími doskami pre určité procesné kroky, ako je napríklad pasterizácia. To umožňuje vytvárať ďalšie sekcie a v prípade potreby prestavby je možné jednoducho meniť vstup a výstup týchto spojovacích dosiek. 

Doskové výmenníky tepla H4 a H8 sú vyrobené v súlade s hygienickou normou A3 a tesnenia spĺňajú predpisy FDA (americký úrad pre potraviny a liečivá) a požiadavky čínskych noriem (čínske národné normy).

Štítky

All

Súvisiace informácie: