2022-05-31 ProductNews

Predstavujeme vám nový rad spájkovaných doskových výmenníkov tepla Alfa Laval AC540

Spoločnosť Alfa Laval predstavila nový spájkovaný doskový výmenník tepla Alfa Laval AC540 počas svojho prvého online podujatia, zameraného na uhlíkovo neutrálne riešenia. Pri tejto príležitosti spoločnosť predstavila nové, prelomové vnímanie v oblasti riešení energetickej účinnosti, čistej energie a obehového hospodárstva. V reakcii na mnohé výzvy, ktoré ovplyvňujú rýchlo sa rozvíjajúci segment chladív, vyvinula spoločnosť Alfa Laval rad spájkovaných doskových výmenníkov tepla AC540. Ich konštrukcia je špecificky optimalizovaná tak, aby dokázali pracovať s R32, oxidom uhličitým a inými chladivami s nízkym klimatickým dosahom.

 

Obavy o životné prostredie a legislatíva zameraná na riešenie klimatickej zmeny prinášajú výzvy pre odvetvie chladenia a klimatizácie. Toto odvetvie sa musí zamerať na zvyšovanie výkonu a vyššiu energetickú účinnosť, a musí tiež prehodnotiť výber chladív.

Kľúčovým aspektom riešenia klimatického dosahu je častejšie používanie chladív s nízkym klimatickým dosahom, vrátane prírodných chladív, ako sú propán a látky HFC, napríklad R32. Ďalším dôležitým aspektom je znižovanie spotreby energie na každú chladiacu jednotku. Rad produktov AC540 je zameraný na obe výzvy. Jeho rozsah kW je navrhnutý tak, aby spĺňal požiadavky výrobcov systémov.

Na trhu sa zvyšuje aj význam CO2, ktorý sa stal štandardom v oblasti komerčného chladenia, napríklad v supermarketoch. Má však svoje výhody aj v iných oblastiach vrátane vysokokapacitných chladičov a veľkých tepelných čerpadiel.

Rad spájkovaných doskových výmenníkov tepla Alfa Laval AC540 bol navrhnutý tak, aby splnil tieto výzvy

Pokiaľ ide o veľkosť, kapacitu a umiestnenie v rámci našej ponuky, produkty AC540 sa zaraďujú medzi rady AC502 a AC1000 a sú ideálne na použitie s chladičmi typu "multi-scroll" s výkonom 250 až 800 kW. Výparník je vysoký 750 mm a široký 400 mm. Pracuje so širokým spektrom chladív s vysokou hustotou a nízkym klimatickým dosahom.

Produkty AC540 ponúkajú jedinečné špičkové funkcie vrátane distribučného systému DynaStaticTM, ktorý je možné optimalizovať pre konkrétne použitie a chladivo, alebo IceSafe, ktorá uľahčuje ochranu pred zamrznutím. Produkty 540 sú vybavené funkciami FlexFlowTM a PressureSecure, ktoré umožňujú spoľahlivú prevádzku aj pri veľmi vysokých tlakoch.

„Spoločnosť Alfa Laval intenzívne investuje do vývoja produktov a naše zameranie na inovácie sa jasne prejavuje v tomto novom rade spájkovaných výmenníkov tepla. Vďaka jedinečnej asymetrickej doskovej konštrukcii tohto radu produktov je možné minimalizovať dávku chladiva vo výparníku a znížiť pokles tlaku na sekundárnej strane, čo umožňuje použitie menšieho čerpadla. Tým sa znižuje spotreba elektriny aj celkové náklady,“ uvádza Frederik Ekström, prezident divízie spájkovaných a tavne spájaných výmenníkov tepla.

Do radu produktov 540 patria štyri modely, ktoré sa vyrábajú v najmodernejšom závode spoločnosti Alfa Laval v talianskom meste San Bonifacio.

  • Model ACK540 je vysokokapacitná jednotka, ktorá ponúka výnimočný tepelný výkon, vďaka čomu je ideálna pre vyparovanie v aplikáciách vzduchotechniky a klimatizácie.
  • Model ACH540 má podobnú konštrukciu ako ACK540, no vďaka konštrukčnému tlaku 48 barov je vhodnejší na použitie s chladivami s vysokou hustotou.
  • Model CBP540 je možné použiť ako zaplavený výparník na CO2, čo umožňuje rozšíriť výhody doskovej technológie aj na oblasti využitia, kde sa tradične používali výhradne trubkové výmenníky tepla.
  • Model ACP540 je optimalizovaný pre použitie CO2. Funguje ako suchý výparník s využitím v subkritických kaskádových systémoch.
Rad produktov 540 je vynikajúcim doplnením rozsiahleho portfólia efektívnych, inovatívnych a udržateľných riešení spoločnosti Alfa Laval. Samozrejme, ako všetky naše produkty, aj tieto produkty podporuje celosvetová sieť odborníkov ktorí skutočne rozumejú podnikateľským potrebám našich zákazníkov.“

Viac informácií o sérii spájkovaných doskových výmenníkov tepla AC nájdete na:

Spájkované doskové výmenníky tepla AC

 

 

AC540 heat exchanger
.

brazed_family_preview640x360.jpg

Meďou spájkované výmenníky tepla predstavujú kompaktné, účinné a bezúdržbové riešenie pre vykurovanie, chladenie, odparovanie a kondenzáciu.

Riešenia spájkovaných doskových výmenníkov tepla



 

 

Súvisiace informácie: