2021-05-26 ProductNews

Rozšírený sortiment membránových ventilov Unikátny DV-ST UltraPure spoločnosti Alfa Laval zvyšuje účinnosť aseptických procesov

Spoločnosť Alfa Laval rozširuje svoj jedinečný rad membránových ventilov DV-ST UltraPure, aby uspokojila rastúci dopyt po efektívnejších aseptických procesoch. Úplne nový rad sa dodáva so štíhlejšími pohonmi a optimalizovanými ľahkými liatymi telesami ventilov s voliteľnými funkciami pre bezkonkurenčnú nákladovo efektívnu prevádzku. Vylepšená séria Unique DV-ST UltraPure je plne prispôsobiteľná a dokáže splniť prakticky všetky požiadavky potravinárskeho a farmaceutického priemyslu.

Priestorovo úsporné pohony a ľahké liate telesá ventilov pre optimálnu funkčnosť sú inováciami, ktoré stoja za vylepšeným radom DV-ST UltraPure. Tieto menšie aseptické membránové ventily prinášajú veľké výhody - od nižších celkových prevádzkových nákladov až po hmatateľnú udržateľnosť.

"Vďaka týmto vylepšeniam sú naše jedinečné membránové ventily DV-ST UltraPure bezkonkurenčné," hovorí Paw Kramer, manažér portfólia ventilov a automatizácie spoločnosti Alfa Laval. 

Menšie rozmery pohonu, vysoký výkon

Na veľkosti záleží. Nový štíhly (SS/SL) pohon DV-ST UltraPure z nehrdzavejúcej ocele je o 42 % ľahší, o 25 % kompaktnejší a o 17 % nižší ako väčšina pohonov. Ďalšia výhoda: je energeticky účinnejší vďaka nižšej spotrebe vzduchu. Tieto plne zvárané, bezúdržbové pohony, testované na jeden milión zdvihov bez servisu, sú schopné pracovať so širokým rozsahom tlakov. Medzi možnosti patrí obmedzovač zdvihu, ekonomická indikácia polohy ventilu a komplexné automatické snímanie polohy a riadenie ventilu.

 

Nové liate telesá ventilov s optimalizovaným výkonom (OV)

K telesám ventilov zo skupiny DV-ST UltraPure pribudli nové liate telesá s optimalizovaným výkonom podľa noriem ASME BPE. Na základe analýz výpočtovej dynamiky kvapalín je konštrukcia v priemere o 36 % ľahšia ako štandardné liate telesá ventilov a má oveľa menšiu veľkosť sedla. To znamená výhody, ako sú: nižšie náklady na inštaláciu vďaka menším rozmerom; rýchlejšie a energeticky účinnejšie čistiace cykly, pretože počas sterilizácie sa zahrieva menej ocele; nižšie celkové prevádzkové náklady vďaka menším membránam, pákam alebo pohonom; bezpečná, jednoduchá a lacná údržba.

 

Navrhnuté podľa presných špecifikácií zákazníka

Plne prispôsobiteľný, vylepšený rad ventilov Unique DV-ST UltraPure spĺňa prakticky všetky požiadavky aseptických procesov. Kompletná dokumentácia Q-doc spoločnosti Alfa Laval pre úplnú sledovateľnosť dielov a bezproblémovú kvalifikáciu a validáciu procesov.

 

Ak sa chcete dozvedieť viac o vylepšenom rade Unique DV-ST UltraPure od spoločnosti Alfa Laval, stiahnite si našu brožúru: Alfa Laval Unique DV-ST UltraPure

 

Súvisiace informácie: