2020-04-20 ProductNews

Predstavujeme Alfa Laval ThinkTop® V50 a V70

Spoločnosť Alfa Laval predstavuje vynovenú premyslenú verziu jednotky Alfa Laval ThinkTop®,  riadiacu jednotku pre hygienické ventily, ktoré sa používajú v mliekarenskom, potravinárskom, nápojovom a farmaceutickom priemysle. Alfa Laval ThinkTop V50 a V70, druhá generácia prémiových riadiacich jednotiek, bola prepracovaná tak, aby napĺňala potreby zákazníkov a odrážala najnovší technologický pokrok.

 

„Pozorne sme načúvali požiadavkám zákazníkov na riadiace jednotky,“ povedal René Stietz z oddelenia spoločnosti Alfa Laval pre riadenie ventilov a automatizáciu narábania s hygienickými kvapalinami. „Zmeny, ktoré sme vykonali v konštrukcii jednotky ThinkTop, sú zásadné, pretože citlivo reagujú na potreby zákazníkov, ako je napríklad rýchlejšie a intuitívnejšie nastavovanie bez zníženia odolnosti a spoľahlivosti.“ 

 

Prepracovaná konštrukcia, ktorá napĺňa potreby zákazníkov

Premyslená konštrukcia zariadenia Alfa Laval ThinkTop po prvýkrát poskytuje zákazníkom rýchle a intuitívne nastavovanie a uvádzanie zariadenia do prevádzky, rozšírenú 360° vizuálnu LED indikáciu stavu, premiestnený odvzdušňovací otvor Gore, kompaktnejší a estetickejší dizajn, rázové čistenie sedla, QR kód na jednoduchý online prístup k nosným materiálom a priamu podporu.

 

  • Rýchla a intuitívna: Nová funkcia automatického nastavenia umožňuje výrobcom rýchle a jednoduché uvedenie zariadenia do prevádzky, v porovnaní s predchádzajúcou generáciou je rýchlejšie až o 90 %. Funkcia priameho live nastavovania spolu s reálnym rozpoznávaním ventilov zabezpečuje dokonalú zhodu pri akomkoľvek nastavovaní.
  • Prispôsobivá a inteligentná: Nová jednotka ThinkTop sa dá použiť pre každý ventil Alfa Laval, takže je dokonale vhodná na dodatočné vybavenie už nainštalovaných systémov. A navyše je aj inteligentná. Je vybavená nepretržitou vlastnou diagnostikou, ktorá kontroluje prevádzku 24 hodín denne 7 dní v týždni a v prípade potreby vykonáva nápravu. Ďalej disponuje aj rozšírenou 360° vizuálnou LED indikáciou stavu, ktorá operátorom umožňuje jasne vidieť stav ventilu, aj keď sa nenachádzajú priamo vo výrobnej miestnosti.
  • Odolná a spoľahlivá: Nová jednotka ThinkTop má rovnako dlhú životnosť a spoľahlivosť ako prvá generácia. Vďaka premiestneniu odvzdušňovacieho otvoru Gore je jednotka ThinkTop odolnejšia a spoľahlivejšia ako predtým. Zároveň sa tým vyrovnáva tlak na kryt jednotky a eliminuje sa riziko vniknutia vody.
  • Estetický dizajn: Nová, veľmi praktická minimalistická industriálna vonkajšia časť s presnými líniami bez skrutiek na kryte a geometria bez kompromisov zabezpečuje pri rovnakej výške o 30 % väčšiu kompaktnosť v porovnaní s predchádzajúcou verziou, vďaka čomu je nová jednotka ThinkTop vhodná na inštaláciu v stiesnených priestoroch. Vo vnútri zariadenia sa nachádza riadiaca doska so snímačom, ktorá riadi všetky funkcie ventilu a komunikáciu, pričom žiadny adaptér nie je potrebný.
  • Rázové čistenie sedla: Využite výhody vysokoúčinného rázového čistenia kvapalným čistiacim prostriedkom na čistenie na mieste  počas toho, ako sa sedlo roztvorí pri otvorení a zatvorení ventilu. Optimalizované aktivácie ventilu dramaticky znižujú spotrebu vody počas procesu čistenia na mieste a šetria až 90 % nákladov na čistiaci prostriedok.

Evolučné myslenie

Jednotka Alfa Laval ThinkTop bola uvedená na trh v roku 2000 ako prelomová technológia, ktorá znamenala revolúciu v snímaní a regulácii hygienických ventilov. Spoločnosť Alfa Laval takmer po 20 rokoch previedla na tomto osvedčenom pracantovi evolučné zmeny a radikálne zmenila vzhľad a funkčnosť zariadenia, aby vyhovela meniacim sa potrebám a náročným požiadavkám zákazníkov.

 

Nové jednotky radu Alfa Laval ThinkTop V50 a V70 spĺňajú všetky požiadavky na riadenie ventilov a konkrétny typ je možné vybrať podľa požadovaného počtu solenoidových ventilov. Jednotky radu ThinkTop  V50 spĺňajú požiadavky ventilov Alfa Laval DV-ST, klapkových ventilov, jednosedlových a dvojsedlových ventilov, zatiaľ čo jednotky radu ThinkTop V70 spĺňajú požiadavky všetkých uvedených ventilov, ako aj dvojsedlových ventilov a špeciálnych ventilov Alfa Laval.

Nové jednotky Alfa Laval ThinkTop V50 a V70 navyše vyhovujú triede ochrany IP66, IP67 a IP69K.

 

Ďalšie informácie o jednotkách Alfa Laval ThinkTop V50 a V70 nájdete na webovej stránke www.alfalaval.sk/thinktop

 

 

Súvisiace informácie: