Protein

Dekantačné odstredivky sa stávajú čoraz dôležitejšou súčasťou spracovania tukov, olejov a proteínov. Dekantačné odstredivky Alfa Laval určené na priemyselné spracovania mäsa a rýb stavajú na rokoch tradícií a skúseností. Neustále vylepšovanie horizontálnych centrifúg a dekantačných odstrediviek prinieslo zákazníkom zefektívnenie procesu zachytávania cenných bielkovinových frakcií, tukov a olejov.

Protein卧螺离心机-Protein decanter centrifuge

Zvýšte výťažnosť a znížte energetické a prevádzkové náklady:

  • Vynikajúce čírenie.
  • Vysoká miera výťažnosti.
  • Vysoká koncentrácia sušiny.
  • Vysoká prispôsobivosť špecifickým požiadavkám vašej prevádzky.
  • Kompaktná a masívna konštrukcia s ochranou proti opotrebovaniu.
.

DRNX

Pre technické triedy

  • Technická trieda kategórie I a II.
  • Produkty do teploty 130 °C.
  • Ochrana pred oterom: ľahko vymeniteľný karbid wolframu.
  • Flexibilná konfigurácia podľa požiadaviek zákazníka.
  • Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM. 
  • Navrhnuté a optimalizované pre suchý technologický proces.

FDNX

Pre výrobu krmív

  • Kategória krmív III.
  • Produkty do teploty 100 °C.
  • Ochrana pred oterom: ľahko vymeniteľný karbid wolframu.
  • Flexibilná konfigurácia podľa požiadaviek zákazníka, CIP voliteľné.
  • Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM s certifikáciou FDA.

SANX

Pre výrobu potravín

  • Potravinárska trieda. 
  • Pasterizácia > 75 °C.
  • Ochrana pred oterom: ľahko vymeniteľný karbid wolframu.
  • Flexibilná konfigurácia.
  • CIP integrované.
  • Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM s certifikáciou FDA.

Typicky sa používa na linke na výrobu potravín v procese topenia tuku vo vlhkom procese alebo vo výrobe proteínového izolátu či koncentrátu.

MRNX

Pre výrobu potravín

  • Potravinárska trieda. 
  • Produkty do 100 °C, zvyčajne nepasterizované < 75 °C.
  • Optimálna hygienická konštrukcia.
  • CIP integrované.
  • Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM s certifikáciou FDA.

Medzi procesy, v ktorých sa typicky spracúvajú proteíny citlivé na teplo, patria zníženie obsahu tuku v mäse a spracovanie surimi.

.

Použitia

Naše potravinárske dekantačné odstredivky sa používajú na:

  • konvenčné (suché) spracovanie (v smere prúdu alebo namiesto závitkového lisu), 
  • spracovanie rýb (lisom alebo dekantačnou odstredivkou na ryby),
  • topenie tuku vo výrobe krmív alebo potravín,
  • zachytávanie v procese flotácie rozptýleným vzduchom, 
  • výrobu odtučneného mäsa,
  • spracovanie koží,
  • výrobu krmív pre domáce zvieratá,
  • výrobu rastlinných proteínov,
  • spracovanie krvi na technologických linkách,
  • spracovanie surimi alebo krilov,
  • výrobu želatíny.

Naše dekantačné odstredivky na proteíny sa používajú pri výrobe alebo regenerácii:

  • potravín z tuku alebo oleja a proteínov,
  • hydrolyzovaného proteínového extraktu, koncentrátu alebo zmesi,
  • polievok alebo vývarov,
  • krvnej múčky, plazmy alebo hemoglobínu,
  • želatíny a živočíšnej múčky,
  • produktov z loja,
  • panenských olejov.
.