Protein
Dekantačné odstredivky sa stávajú čoraz dôležitejšou súčasťou spracovania tukov, olejov a proteínov. Dekantačné odstredivky Alfa Laval určené na priemyselné spracovania mäsa a rýb stavajú na rokoch tradícií a skúseností. Neustále vylepšovanie horizontálnych centrifúg a dekantačných odstrediviek prinieslo zákazníkom zefektívnenie procesu zachytávania cenných bielkovinových frakcií, tukov a olejov.
Zvýšte výťažnosť a znížte energetické a prevádzkové náklady:
- Vynikajúce čírenie.
- Vysoká miera výťažnosti.
- Vysoká koncentrácia sušiny.
- Vysoká prispôsobivosť špecifickým požiadavkám vašej prevádzky.
- Kompaktná a masívna konštrukcia s ochranou proti opotrebovaniu.
DRNX
Pre technické triedy
- Technická trieda kategórie I a II.
- Produkty do teploty 130 °C.
- Ochrana pred oterom: ľahko vymeniteľný karbid wolframu.
- Flexibilná konfigurácia podľa požiadaviek zákazníka.
- Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM.
- Navrhnuté a optimalizované pre suchý technologický proces.
FDNX
Pre výrobu krmív
- Kategória krmív III.
- Produkty do teploty 100 °C.
- Ochrana pred oterom: ľahko vymeniteľný karbid wolframu.
- Flexibilná konfigurácia podľa požiadaviek zákazníka, CIP voliteľné.
- Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM s certifikáciou FDA.
SANX
Pre výrobu potravín
- Potravinárska trieda.
- Pasterizácia > 75 °C.
- Ochrana pred oterom: ľahko vymeniteľný karbid wolframu.
- Flexibilná konfigurácia.
- CIP integrované.
- Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM s certifikáciou FDA.
Typicky sa používa na linke na výrobu potravín v procese topenia tuku vo vlhkom procese alebo vo výrobe proteínového izolátu či koncentrátu.
MRNX
Pre výrobu potravín
- Potravinárska trieda.
- Produkty do 100 °C, zvyčajne nepasterizované < 75 °C.
- Optimálna hygienická konštrukcia.
- CIP integrované.
- Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM s certifikáciou FDA.
Medzi procesy, v ktorých sa typicky spracúvajú proteíny citlivé na teplo, patria zníženie obsahu tuku v mäse a spracovanie surimi.
Použitia
Naše potravinárske dekantačné odstredivky sa používajú na:
- konvenčné (suché) spracovanie (v smere prúdu alebo namiesto závitkového lisu),
- spracovanie rýb (lisom alebo dekantačnou odstredivkou na ryby),
- topenie tuku vo výrobe krmív alebo potravín,
- zachytávanie v procese flotácie rozptýleným vzduchom,
- výrobu odtučneného mäsa,
- spracovanie koží,
- výrobu krmív pre domáce zvieratá,
- výrobu rastlinných proteínov,
- spracovanie krvi na technologických linkách,
- spracovanie surimi alebo krilov,
- výrobu želatíny.
Naše dekantačné odstredivky na proteíny sa používajú pri výrobe alebo regenerácii:
- potravín z tuku alebo oleja a proteínov,
- hydrolyzovaného proteínového extraktu, koncentrátu alebo zmesi,
- polievok alebo vývarov,
- krvnej múčky, plazmy alebo hemoglobínu,
- želatíny a živočíšnej múčky,
- produktov z loja,
- panenských olejov.