Protein

Decanter centrifuges have become more and more important within the fat, oil and protein recovering industry. Alfa Laval meat and fish decanter centrifuges benefit from many years of tradition and experience – we have kept on improving our horizontal centrifuges and decanter product range, enabling our customers to enhance their recovery of valuable protein fractions, fats and oils in the most efficient manner possible.

Increase yield and reduce energy and operation costs:

  • Excellent clarification
  • High recovery rate
  • High cake dryness
  • Highly customizable for your specific application requirement
  • Compact and robust design with wear protection

.

DRNX

Pre technické triedy

  • Technická trieda kategórie I a II.
  • Produkty do teploty 130 °C.
  • Ochrana pred oterom: ľahko vymeniteľný karbid wolframu.
  • Flexibilná konfigurácia podľa požiadaviek zákazníka.
  • Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM. 
  • Navrhnuté a optimalizované pre suchý technologický proces.

FDNX

Pre výrobu krmív

  • Kategória krmív III.
  • Produkty do teploty 100 °C.
  • Ochrana pred oterom: ľahko vymeniteľný karbid wolframu.
  • Flexibilná konfigurácia podľa požiadaviek zákazníka, CIP voliteľné.
  • Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM s certifikáciou FDA.

SANX

Pre výrobu potravín

  • Potravinárska trieda. 
  • Pasterizácia > 75 °C.
  • Ochrana pred oterom: ľahko vymeniteľný karbid wolframu.
  • Flexibilná konfigurácia.
  • CIP integrované.
  • Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM s certifikáciou FDA.

Typicky sa používa na linke na výrobu potravín v procese topenia tuku vo vlhkom procese alebo vo výrobe proteínového izolátu či koncentrátu.

MRNX

Pre výrobu potravín

  • Potravinárska trieda. 
  • Produkty do 100 °C, zvyčajne nepasterizované < 75 °C.
  • Optimálna hygienická konštrukcia.
  • CIP integrované.
  • Tesnenia v kontakte s produktom sú v základe Viton/FKM s certifikáciou FDA.

Medzi procesy, v ktorých sa typicky spracúvajú proteíny citlivé na teplo, patria zníženie obsahu tuku v mäse a spracovanie surimi.

.

Použitie

Naše potravinárske dekantačné odstredivky sa používajú na:

  • konvenčné (suché) spracovanie (v smere prúdu alebo namiesto závitkového lisu), 
  • spracovanie rýb (lisom alebo dekantačnou odstredivkou na ryby),
  • topenie tuku vo výrobe krmív alebo potravín,
  • zachytávanie v procese flotácie rozptýleným vzduchom, 
  • výrobu odtučneného mäsa,
  • spracovanie koží,
  • výrobu krmív pre domáce zvieratá,
  • výrobu rastlinných proteínov,
  • spracovanie krvi na technologických linkách,
  • spracovanie surimi alebo krilov,
  • výrobu želatíny.

Naše dekantačné odstredivky na proteíny sa používajú pri výrobe alebo regenerácii:

  • potravín z tuku alebo oleja a proteínov,
  • hydrolyzovaného proteínového extraktu, koncentrátu alebo zmesi,
  • polievok alebo vývarov,
  • krvnej múčky, plazmy alebo hemoglobínu,
  • želatíny a živočíšnej múčky,
  • produktov z loja,
  • panenských olejov.
. .

Ako vám môžeme pomôcť?

This information is stored and processed in accordance to our privacy policy.