Spracovanie oškvarkov, múčky a tuku

Alfa Laval má ako popredný špecialista výnimočné know-how a pokročilú technológiu na extrakciu jedlých proteínov a tukov z celého radu vedľajších produktov spracovania mäsa. Patrí sem systém pre spracovanie jedlých výrobkov, ako sú jedlé rastlinné tuky, kolagénne a želatínové extrakty, krvná plazma, vývary / polievky a mäso so zníženým obsahom tuku.

Greave and meal and fat processing 640x360

Okrem výrobkov a riešení pre kontinuálny proces vlhkého spracovania a odtučňovaní oškvarkov má Alfa Laval tiež bohaté skúsenosti s projektovaním výrobných liniek na získavanie polievkových základov z vedľajších produktov z bitúnkov.

Technológia separácie Alfa Laval je tiež široko používané na prípravu a odtučňovanie kostí a kože pred výrobou želatíny.

Odtučňovaní červeného mäsa

Výmenníky tepla sa stíraným povrchom Contherm a dekantačné odstredivky Alfa Laval sa tiež používajú ako súčasť výrobných liniek na výrobu odtučnených mäsových výrobkov, napr. Na jemno zomleté hovädzie mäso, alebo k odtučnenie hydinového mäsa.

Mleté tučné mäso - hydinové, hovädzie i bravčové - sa prudko zahreje výmenníkom tepla sa stíraným povrchom Contherm, čo umožňuje separáciu podstatného množstva tuku bez vplyvu na kvalitu proteínov. Nežiaduce tuk následne odstráni dekantačné odstredivka. Mleté mäso sa potom okamžite ochladí druhú jednotkou Contherm. Výsledkom je nízkotučný výrobok, ktorý si zachováva všetky svoje pôvodné vlastnosti pre použitie v obľúbených masových výrobkoch, ako sú burgery alebo kuracie nugety.

Jedlé tuky

Pre mäsokombináty je dôležité, aby rôzne druhy tukových tkanív, ktoré majú komerčné hodnotu, neskončili ako odpad. Preto sa tukového tkaniva všetkých druhov, napríklad kože a spojivového tkaniva, normálne spracovávajú na vyčistený tuk a oškvarky, ktoré sú potom ďalším zdrojom príjmov.

K tomu sa ideálne hodí systém kontinuálneho vlhkého spracovania Centriflow, ktorý vie znížiť množstvo tukov vo škvarcích až o 50%. Spracovanie prebieha v úplne uzavretom prostredí, takže je systém vhodný pre premenu jedlých surovín na výrobky na konzumáciu.

Viacstupňový systém doskového odparovania AlfaVap s kompaktnými rozmermi ponúka mimoriadne energeticky úsporný spôsob opätovného získania všetkých rozpustených proteínov z odlúčenej vodnej fázy.

Finálny dosušení vykonávajú konvenčné diskové sušičky alebo bleskové sušičky Alfa Laval.