Výroba potravín
Výrobcovia potravín, výrobkov zo sóje, olejov a mäsa sa v rastúcej miere spoliehajú na výrobné technológie Alfa Laval, ktoré im pomáhajú držať krok s konkurenciou. Naše komponenty, moduly a kompletné výrobné linky pre potravinárstvo umožňujú dodávať na trh akékoľvek potraviny za konkurencieschopné ceny pri zachovaní maximálnej nezávadnosti a požadovaných nárokov na chuť.
Inovatívne riešenia a dokonalá znalosť potravinárskeho priemyslu
Skvelá chuť, dlhá trvanlivosť a sterilita potravín idú ruka v ruke s riadením dĺžky výroby a teplôt spracovania, ale aj so starostlivo vybranými a správnymi surovinami a materiálmi.
Základom úspechu je pochopiť, ako maximálne zužitkovať každú prísadu a surovinu - od suchého prášku po lepkavý cukor, viskózne tekutiny, prísady citlivé na šmykové namáhanie alebo na teplo, ako sú látky zvýrazňujúce chuť, vôňu a esencie. Presnú manipuláciou s prísadami a presným dávkovaním a zmiešaním sa minimalizujú straty vzniknuté úniky a odpad, a teda aj výrobné náklady.
Riešenie od spoločnosti Alfa Laval zaisťujú hygienické podmienky pri výrobe a účinné čistenie zariadení a výrobných liniek metódou CIP (cleaning-in-place). Pritom spĺňajú najprísnejšie právne záväzné hygienické normy upravujúce podmienky výroby.
Medzi ďalšie nemenej dôležité prínosy patria:
- Zvýšenie produktivity a spoľahlivú prevádzku vďaka vysokej spoľahlivosti a maximálnej prevádzkyschopnosti.
- Lepšie zužitkovanie surovín, menej odpadu zo spracovávaných prísad a výrobkov.
- Zníženie spotreby prevádzkových médií a energie, ako sú voda a elektrina a recyklácie použitých tokov. Napríklad s našimi membránovými filtrami nemusia preteky vypustiť ani liter odpadovej vody; výberom správneho čerpadla Alfa Laval podľa výrobných parametrov je možné znížiť spotrebu elektrickej energie až o 50%.
Spravodajca "Near"
Aktuálne informácie o dôležitých otázkach udržateľnosti a príležitostiach vo vašom odvetví a vašej výrobe.