Pivovar – výzvy a riešenia
Príprava mladiny
Pomalá výroba mladiny, vysoká spotreba energie a vody, strata prísad či znehodnotenie sú iba niektoré z problémov pri výrobe mladiny a fermentácii. Bežné problémy, pre ktoré máme výnimočné riešenia na zvýšenie výkonu pivovaru.

Výzva
- Oxidácia v priebehu scukornatenia a riziko zvetrania
Riešenie
Výsledok
- Zvýšenie ziskovosti vypláchnutím všetkých pivných potrubí odkysličenou vodou
- Zlepšená stabilita chuti a trvanlivosť piva
Vír
Separácia mláta, peletizovaný alebo celý chmeľ z vašej mladiny

Výzva
- Strata mladiny a značný odpad z piva
- Vysoký prenos pevných látok do chladiča mladiny môže spôsobiť znečistenie
- Potenciálne vysoké náklady na likvidáciu odpadového mláta
Výsledok
- Opätovné získanie 99 % mladiny, ktorá by bola inak stratená ako mláto, čo zvyšuje množstvo vyrobeného piva
- Kratší čas spracovania vírom a menšia spotreba energie a vody
- Vyššie využitie chmeľu z prepláchnutia pevných látok protiprúdom
- Znížená likvidácia a menšie znečisťovanie/upchávanie chladiča mladiny
- Premena mláta na cenný vedľajší produkt
Chladenie mladiny
Chladenie mladiny po varení

Výzva
- Vysoké náklady na energiu
Riešenie
Výsledok
- Zníženie spotreby energie až o 40 % vďaka opätovnému využitiu energie z varenia mladiny na ohrev ďalších várok