2023-09-26 ProductNews

Alfa Laval stanovuje nový štandard tepelnej účinnosti so svojím najnovším doskovým výmenníkom tepla

Alfa Laval opäť zvýšila latku vo výrobe spoľahlivej, servisovateľnej a energeticky efektívnej technológie výmenníkov tepla pre svojich zákazníkov. Teraz uvádza na trh nový prírastok do svojho radu rozoberateľných doskových výmenníkov tepla, ktorý bude mať vplyv na ešte širší rozsah aplikácií a priemyselných odvetví.

Vývojový tím Alfa Laval usilovne pracuje, skúma každý aspekt svojich konštrukcií a hľadá možnosti ich zlepšenia. Výsledky sú ambiciózne, vrátane nových inovatívnych funkcií a technických koncepcií, ktoré sa doteraz nikdy neobjavili.

TS45 je najpokročilejší rozoberateľný doskový výmenník tepla na svete. Každý centimeter jeho konštrukcie bol vytvorený s ohľadom na flexibilitu a výkon. Je preto najvšestrannejším zariadením svojho druhu na trhu a môže byť prínosom prakticky pre každú aplikáciu, najmä pokiaľ ide o chladenie.

Tieto nové veľké dosky sú vybavené inováciami, ktoré posúvajú tepelnú účinnosť na novú úroveň. Prvou z nich je nekruhový vstup a výstup OmegaPort spoločnosti Alfa Laval. Táto malá konštrukčná zmena prináša významné výsledky. Vďaka väčšej tepelnej ploche dokáže zvýšiť účinnosť celého zväzku dosiek. V niektorých prípadoch to dokonca znamená, že v zväzku možno použiť menej dosiek bez straty výkonu.

Still image of the TS45

Druhou inováciou, ktorá udržiava TS45 na špičke, je konštrukcia FlexFlow. Táto nová konštrukcia využíva asymetrické kanály na optimalizáciu tepelnej účinnosti, čo vedie k až o 30 % vyššej účinnosti a menšiemu zanášaniu. Inými slovami, pomáha zabezpečiť dlhodobý, nákladovo efektívny a kvalitný výkon.

Treťou a poslednou významnou inováciou, ktorou TS45 vyniká nad ostatnými, je inštalácia vzoru dosiek CurveFlow. Tento nový vzor zlepšuje prietok a distribúciu médií, takže sa výrazne znižuje riziko znečistenia a neplánovaných prestojov. Vďaka tejto novej technológii môžu zákazníci Alfa Laval ušetriť ešte viac času, energie a nákladov na údržbu.

Tieto funkcie sú tromi skvelými príkladmi toho, ako Alfa Laval inovuje v záujme energetickej účinnosti v zariadení s nulovými emisiami, hovorí Carina Resare, vedúca oddelenia výskumu a vývoja

Hoci sú tieto inovácie navrhnuté tak, aby posunuli zákazníkov Alfa Laval na novú úroveň produktivity, model TS45 sa môže pochváliť ešte jednou veľkou výhodou. Bez ohľadu na aplikáciu alebo umiestnenie pomáha tento demontovateľný doskový výmenník tepla šetriť energiu a minimalizovať emisie uhlíka v každom procese. Cieľ Alfa Laval pri tejto konštrukcii bol od začiatku jasný: riešiť problémy zákazníkov udržateľnejším a nákladovo efektívnejším spôsobom. To všetko sa premietlo do vývoja výmenníka tepla TS45. Každá nová inovácia je zameraná na zníženie celkových prevádzkových nákladov zákazníka a dosiahnutie kvalitných výsledkov.

Cieľom nového štandardu tepelnej účinnosti spoločnosti Alfa Laval je zvýšiť latku pre svojich zákazníkov, priemysel a planétu. TS45 je dôkazom, že môžeme urýchliť prechod na udržateľnejšie riešenia a dosiahnuť nulové emisie.

Získajte viac informácií o priemyselnom sortimente spoločnosti Alfa Laval.


Priemyselný rad Alfa Laval

 

Štítky

All
TS45 plate

        

Zoznámte sa s výmenníkom tepla TS45 Alfa Laval

Dôležité vlastnosti

  • OmegaPortTM
  • CurveFlowTM
  • FlexFlowTM

Súvisiace informácie: