2022-11-15 ProductNews

Kompaktné a efektívne riešenie pre mikro-CHP

Spoločnosť Indop d.o.o. bola založená v roku 2007 ako pobočka veľkého balkánskeho výrobcu spotrebičov Gorenje. Spoločnosť, ktorá pôvodne vyrábala celý rad zariadení, sa rýchlo zamerala na vývoj, výrobu a údržbu pokročilých energetických systémov, najmä vysokoefektívnej kombinovanej technológie tepla a energie (CHP/KVET). Od roku 2010 sa stala jedným z popredných slovinských kogeneračných výrobcov. Spoločnosť Indop vyrába celý rad kogeneračných systémov, no venuje sa najmä vývoju mikrokogeneračných jednotiek.

 

Spoločnosť dnes ponúka štyri rôzne veľkosti systémov mikro-CHP s menovitým výkonom 6, 9, 15 a 20 kW a menovitým tepelným výkonom 13, 20, 34 a 42 kW. Výrobky spoločnosti Indop získali najvyššie hodnotenie energetickej triedy v EÚ a boli špeciálne navrhnuté tak, aby zákazníkom prinášali značné úspory.

Spoločnosť Indop však pri výbere výmenníka tepla pre svoje jednotky mikro-CHP spočiatku čelila mnohým výzvam. Najskôr, aby sa zabezpečilo, že systémy môžu ponúknuť flexibilný a kompaktný dizajn, bolo rovnako dôležité, aby všetky komponenty v jednotkách mali čo najmenšiu environmentálnu stopu. Spoločnosť navyše potrebovala taký výmenník tepla, ktorý by dokázal zabezpečiť mimoriadnu energetickú účinnosť aj jednoduchosť inštalácie. Nakoniec musela spoločnosť Indop zvážiť bezpečnosť a schopnosť znižovať celkové náklady na svoje systémy.

Jeden dizajn – niekoľko výhod

Spoločnosť Indop našťastie dokázala nájsť ideálne riešenie na všetky svoje požiadavky v doskových chladičoch spalín a plynov (GTL) spoločnosti Alfa Laval . Meďou spájkovaná konštrukcia je plne kompatibilná s motormi na zemný plyn, ktoré spoločnosť Indop používa v svojich systémoch mikro-CHP, a jedinečná technológia spoločnosti Alfa Laval pracujúca s plynom a kvapalinou umožnila spoločnosti dosiahnuť tepelnú účinnosť vyššiu ako 85 % s veľmi nízkym poklesom tlaku.

Extrémne kompaktný dizajn doskového výmenníka tepla Alfa Laval zároveň zjednodušil spoločnosti Indop montáž. Spoločnosť dokázala ľahko integrovať výmenník tepla do svojich systémov bez toho, aby zvyšovala celkovú environmentálnu stopu. Táto technológia je mimoriadne bezpečná a spoľahlivá – doposiaľ nie sú známe žiadne prípady problémov s upchatím alebo koróziou.

 

Stiahnite si celý príbeh

Štítky

All
gas to liquid product line

        

Produktový rad Alfa Laval GTL je mimoriadne kompaktné, vysokoúčinné riešenie navrhnuté na vyriešenie jedinečných výziev spojených so súčasným používaním plynných a kvapalných médií. Nová revolučná konštrukcia zvláda veľmi vysoké teploty s veľmi nízkym poklesom tlaku.

 

Viac informácií o výmenníkoch tepla typu GTL

 

Súvisiace informácie: