2022-11-29 ProductNews

Alfa Laval Centriflow ‒ Kontinuálna metóda mokrého získavania tukov na spracovanie mäkkých tukových tkanív

Značka Alfa Laval je popredným špecialistom v oblasti poskytovania výnimočného know-how a najmodernejších technológií na získavanie jedlých bielkovinových zložiek a tukov z celého radu vedľajších mäsových produktov. Patrí k nim systém na získavanie jedlých látok vrátane jedlých rastlinných tukov, kolagénových a želatínových extraktov, krvnej plazmy, vývarov/polievok i mäsa so zníženým obsahom tuku.

Pre mäsokombináty je dôležité, aby komerčná hodnota spočívajúca v rôznych druhoch tukových tkanív neprišla nazmar. Preto sa tukové tkanivo všetkého druhu, vrátane kožných a spojivových tkanív, obvykle spracováva na čistený tuk bielkovinu, čím sa vytvárajú ďalšie hodnoty.

Najlepšie to možno dosiahnuť systémom kontinuálneho získavania tukov mokrou metódou Alfa Laval Centriflow, ktorý znižuje obsah tuku v bielkovinovej hmote až o 50 %. Tento proces prebieha v úplne uzavretom systéme, ktorý je obzvlášť vhodný na premenu jedlých surovín na výrobky určené na ľudskú spotrebu alebo ako živočíšne krmivo.

centriflow_640x360.jpg

Prevedenie

Linky Centriflow dokážu spracovávať všetky typy mäkkých tukových tkanív pri menovitej kapacite 2 až 10 t/h. Pri spracovaní materiálov s vysokým podielom koží je pre efektívne rozpustenie nevyhnutné znížiť kapacitu (o 20 až 40 %). Vďaka logickej a kompaktnej konštrukcii vyžaduje linka Centriflow minimálny priestor. Ľahko ju možno zabudovať do existujúcich objektov a umožňuje jednoduchú obsluhu a údržbu.

Plná automatizácia, ktorá zaisťuje optimálne podmienky spracovania za všetkých okolností, je pri linke Centriflow ľahko dostupná. Schopnosť záznamu procesných dát v kombinácii s úplne kontinuálnym spracovaním vytvára nové príležitosti na to, ako za rozumnú cenu posilniť úroveň zaistenia kvality vašich výrobkov.

Alfa Laval ponúka kompletné systémy spracovania potravín a krmív s týmito výhodami:

  • Špičková kvalita produktu
  • bielkoviny v potravinárskej kvalite
  • nízkoteplotný proces
  • minimálna doba zotrvania
  • vysoká stráviteľnosť bielkovín
  • nízkotučné potraviny
  • vysoká výťažnosť a kvalita olejov

Žiadny odpad

  • proces s vysokou výťažnosťou
  • vytváranie hodnoty získavaním všetkých bielkovín z tokov vedľajších produktov z mäsa, hydiny, hmyzu a rýb

Riešenie prispôsobené zákazníkom

  • poradenstvo o možnostiach zvýšenia výťažnosti a kvality a minimalizácie výrobných nákladov
  • kompletné spracovateľské riešenie založené na technológii značky Alfa Laval

Vysoká flexibilita

  • rýchle spustenie a zastavenie
  • jednoduchá výmena surovín
  • automatický proces CIP
  • pokročilé možnosti riadenia
  • ľahké rozšírenie kapacity

Minimálna spotreba energie

  • minimálna potreba tepla
  • vysoko účinné deskové výmeníky tepla
  • fázový odparovací systém AlfaVap multi-50%

Kompaktné rozmery

  • až o 50 % nižšia inštalačná výška oproti tradičnému riešeniu
  • účinné vykurovanie
  • doskové výparníky
  • nevyžaduje lis

Plná podpora

  • plná podpora od zámeru po uvedení do prevádzky a po celú dobu životnosti
  • Globálna servisná sieť

Štítky

All
protein

        

Spôsoby použitia

  • spracovanie krmiva pre domáce zvieratá
  • spracovanie rýb a morských plodov
  • spracovanie masa a hydiny

Výhody

  • krátká ohrievacia sekvencia
  • kontinuálne spracovanie
  • jednoduchá obsluha
  • vysoká kvalita konečných výrobkov

        

Súvisiace informácie: