2022-09-27 ProductNews

Alfa Laval bežala so svojimi rodinami pre dobrú vec

Celý týždeň od pondelka 12. septembra do nedele 18. septembra bol príležitosťou zapojiť sa a urobiť dobrý skutok. Čas ani štýl nerozhodovali. Stačilo mať chuť prísť do Letenského parku v Prahe a zabehnúť alebo prejsť pár kilometrov pre dobrú vec. Za každý ubehnutý kilometer išla časť výťažku na charitu. Do podujatia sme sa zapojili aj my z Alfa Laval a naše rodiny.

 

TERIBEAR hýbe Prahou alebo "Prima den s medvědem" je športovo-charitatívne podujatie pre všetkých, ktorí chcú pomôcť znevýhodneným deťom. TERIBEAR je "medvedí hrdina" - hlavný symbol charitatívneho projektu Nadace Terezy Maxové dětem. Tento projekt vznikol v roku 2009 ako reakcia na vysoký počet detí, ktoré musia vyrastať v ústavnej starostlivosti v Českej republike. 

Spoločnosť Alfa Laval sa tiež zapojila do ôsmeho ročníka TERIBEAR. Zostavili sme tím, ku ktorému sa pridali aj rodiny našich zamestnancov. 14-členný tím bol naozaj pestrý. Najmladším členom bol syn nášho kolegu Radka Tůmu - Vojta, ktorý má len jeden a pol roka. Rodina Novákových dokázala spoločne odbehnúť takmer 40 km. Najlepším bežcom nášho tímu bol Ondra Musil, ktorý odbehol až 38 km. Naším pôvodným cieľom bolo zabehnúť aspoň 100 km. Podarilo sa nám to však prekonať a nakoniec sme spolu prešli a odbehli krásnych 150 km. Kilometre sa napokon premenili na 3 705 korún, ktoré boli venované na dobrú vec.

Na charitatívnom podujatí sa zúčastnilo celkovo 11 644 ľudí, ktorí spolu prešli 149 056 kilometrov. Partneri podujatia ich premenili na 3 724 305 Kč, ktoré pomôžu opusteným deťom. Ako poďakovanie všetkým účastníkom a darček k 25. narodeninám nadácie sa partneri na záver rozhodli doplniť sumu pomoci na konečných 5 000 000 korún. Tento rok sa podujatie konalo na Letnej v Prahe, po dvoch ročníkoch, ktoré kvôli obmedzeniam súvisiacim s koronavírusom prebiehali online.

Sme veľmi radi, že sa naša firma mohla podielať na tomto podujatí a prispieť k dosiahnutiu takého krásneho výsledku. Radosť z pohybu je o to väčšia, keď pomáha druhým.

Štítky

All
Teribear CZ 640x360

Súvisiace informácie: