2020-06-15 ProductNews

Alfa Laval predstavuje svoj prvý prémiový separačný systém pre jednorazové biofarmaceutické spracovanie

V biofarmaceutickom odvetví zažívame zásadný posun ohľadom preferencie flexibilnejších systémov na produkciu bunkových kultúr, ktoré využívajú menšie laboratóriá s jednorazovým vybavením. Jeden z najpodstatnejších krokov, zber materiálov, už dlho predstavoval zásadný problém pre výrobcov, ktorí navrhovali technologické linky na jedno použitie. Alfa Laval preto vypracovala nové flexibilné riešenie na základe overených technológií. Spoločnosť uvádza na trh Alfa Laval CultureOne™, čo je prvý prémiový separačný systém pre jednorazové bunkové technológie.

 

Disková odstredivka, základné zariadenie na zber proteínov, doteraz nebola k dispozícii v jednorazovom formáte. Tradičné technológie veľkoformátových odstrediviek, ako je napríklad rad Alfa Laval Culturefuge, preto zostávajú jedinou voľbou mnohých výrobcov. Tieto zariadenia umožňujú účinnú a spoľahlivú separáciu so zvýšenou výťažnosťou, avšak často sú navrhnuté pre väčšie kapacity. Tiež si vyžadujú oveľa rozsiahlejšiu infraštruktúru kvôli systémom na podporu čistenia (CIP) a sterilizácie na mieste (SIP).

Vyplnenie medzery na trhu prostredníctvom jedinečných inovácií

Naším cieľom, počnúc overenými inováciami našich väčších modelov Culturefuge z nehrdzavejúcej ocele, bolo navrhnúť separačný systém pre jednorazové technológie na spracovanie produktov v biofarmaceutickom priemysle, ktoré ponúkajú rovnako vysokú úroveň výkonnosti, na akú sú naši zákazníci zvyknutí. Výsledkom tohto úsilia je Alfa Laval CultureOne™.

Podobne ako rad Culturefuge, aj rad CultureOne™ AlfaLaval je založený na jedinečnom hermetickom konštrukčnom koncepte spoločnosti Alfa Laval. Táto konštrukcia zabezpečuje najjemnejšie ošetrenie bunkových kultúr na ochranu pred rozpadom buniek. Naše riešenie navyše: 1) zabezpečuje sterilné ohraničenie systému, 2) bráni styku vzduchu a kvapaliny v separátore, čím sa zabezpečuje optimálne zaobchádzanie s materiálom pre ďalšie kroky technologického procesu, a 3) zmenšuje spotrebu energie separátora.

„Hlavný rozdiel Alfa Laval CultureOne™ spočíva v tom, že všetky diely, ktoré sa dostávajú do kontaktu s produktom, sme navrhli ako spotrebný materiál,“ vraví Doug Osman, riaditeľ pre potravinárske a biotechnologické technológie Alfa Laval. „Túto jedinečnú technológiu separačných vložiek nazývame Alfa Laval Spinsert™. Tento názov pokrýva naše najnovšie inovácie v oblasti lepšieho výkonu separácie, všetky komponenty sady diskov a všetky prepojovacie hadice a jednorazové komponenty.“

Zostavy Spinsert sa dodávajú sterilizované a pripravené na použitie v súlade s príslušnými normami správnej výrobnej praxe v odvetví. Po každom použití sa vymieňajú len komponenty zo sady Spinsert, ktoré sú vyrobené z recyklovateľného materiálu. Alfa Laval vyrába zvyšok komponentov CultureOne™, ktoré sa nedostávajú do kontaktu s produktom, ako aj viacúčelové prístroje a automatizáciu podľa požiadaviek daného priemyselného odvetvia.

Nové možnosti a overené výsledky

Bez potreby čistenia a sterilizácie na mieste sa výrazne zlepšuje obratovosť systému a eliminuje sa možnosť skríženej kontaminácie medzi jednotlivými výrobnými šaržami. CultureOne tiež eliminuje potrebu chemických látok, vody a energie v procesoch CIP a SIP. V našom procese vývoja sa technológiu snažíme posúvať ďalej a ďalej, aby sme vytvorili platformu, ktorá rieši ako aktuálne, tak aj budúce trendy v neustále sa meniacom podnikateľskom prostredí. Tešíme sa z nových možností pre túto novú technológiu a sme nesmierne vďační za podporu množstva kľúčových výrobcov na biofarmaceutickom trhu. Vďaka spolupráci s týmito zákazníkmi sa nám technológiu podarilo overiť priamo v prevádzke. Dosiahli sme masívne, opakovateľné a spoľahlivé výsledky technologického procesu.

 

Štítky

All
Alfa-Laval-CultureONE-640x360

Hlavné charakteristiky:

  • Menšie šarže s predvídateľným a rozšíriteľným výkonom
  • Skutočný hermetický design: záruka najvyššej kvality a bezpečnosti
  • Vyvinuté v spolupráci s priemyslom tak, aby vyhovovalo dnešným požiadavkám

Separator Innovator

Chceli by ste sa dozvedieť viac o našich inováciách v technológii separácie? Kliknite na nižšie uvedený odkaz. Spoločnosť Alfa Laval vynašla prvý separátor sa zväzkom diskov a je lídrom vo vývoji technológie separácie po viac ako storočie. Navštívte našu databázu Separator Innovator, kde sa dozviete viac o pokroku v separácii a kroky, ktoré Alfa Laval podniká, aby pokračovala v revolúcii v tejto technológii.

Separator Innovator 640x360

Súvisiace informácie: